Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: khm :o) hmm :o)

lagwagoner Előzmény: #607298

"e történetesen a H2O eszembe sem jut soha, ahogy valószínűleg soha nem írnám alá a dihidrogénmonoxid nemeztközi betiltásáról szóló nemzetközi egyezményt sem, pedig rengetegen írják alá, mondhatni mindenki, aki elé odarakják, hogy a veszélyes mérget be kell tiltani."

:-DD

"Napelem, víztisztító=3 millió "

Ez önmagában 7 millió. Mondjuk attól függ, ha remetének akarsz ilyet, lehet egy személynek elék. Na de nem mindenki akar modern kori barna mágus lenni (a Hobbitból :-)) Nem beszélve, a felújítás, karbantartási költségekről, ön (vagyon)védelmi beruházásokról....

"de az emberek közé Magyarországon is kimehetnél, ha ez érdekelne. De nem érdekel, tehát csak menekülsz, hogy máshol mást fogsz látni :) "

Most vagy félsz az emberektől (hogy magadból indulsz ki) vagy sosem jártál külföldön (és ez bánt) :-) Én itthon is szeretek idegen emberekkel beszélgetni, mert érdekelnek, de kíváncsi lennék egy perui vagy egy dél-koreai közösségre, a tájakról, ételekről, illatokról, éghajlatokról nem is beszélve. Ha már így beszélsz: lásd, ami megadatott...! És nem menekülök, eszem ágába sincs kiköltözni...

"A pénznek nincs bölcs felhasználása. A bölcsnek nincs pénze."

Akkor a végső célod hogy egy fa alatt meditálsz. Hmmmm, nem te értekeztél a prémium márkák élvezeti értékéről, a bézs belsőről? Mi ez ha nem fétis...? :-D

"ezt kell megértened, hogy ha ezt élvezed (ezt nevezed valószínűleg démonnak), akkor ehhez egyszerűen meg kell találni azt az alanyt, aki ezt élvezi, mert ebben az esetben valójában az igényét elégíted ki valakinek és ebben a pillanatban a démon megszűnik létezni és valójában szeretetté válik, hiszen azt adod meg valakinek, amire szüksége van."

Jó, hogy hoztál egy példát (bár egy kicsit perverz lett, ), mert rá akartam kérdezni. Beszélsz a szeretetről, jézusi szeretetről. Ez akkor kinek mit jelent, mi a jézusi szeretet, és mi maga a szeretet? Nem tudod megfogalmazni. És akkor az előbbi példa inverzét veszem. Szeretettel meg is fojthatok valakit, ha neki az kellemetlen. Bár az nem szeretet hisz, akkor is él bennem a zsigeri szeretet gy nem szükségeltetik, hogy erről értesüljön az adott személy, sőt nem is kell hogy ismerjem. Ez lenne akkor az önzetlen jézusi szeretet, mely a No1 cél? Nem azt mondom, ez egy tiszteletre méltó pozitív alanyi tulajdonság, dehogy ez lenne a kizárólagos ami a legfontosabb? Vagy mi van ha valakitől megkapnád a szeretett, de az nem tetszik, nem érzed magad mellette jól, akkor már nem is lennél szeretetre képes? Egyáltalán az -e a szeretet amiről szeretnénk hinni, hogy az vagy egy idea kivetülése, lehet ez is egy menekülés, feloldozás, hogy úgy mondjam.

"Jöjjön el a te országod (Vö: AZ ATYA VILÁGA, nem pedig a zsidók istenének országa!)

Legyen meg a te akaratod (ami a szeretet!) Szereted? Honnan tudod, hogy ez az akarata? Beszéltél vele vagy valaki mondta?>>_AT_: "Vedd észre kérlek, hogy pont a szabadság az, ami nem a definíciókon lovagol, meg azok alapján akar kereteket, kerítést szabni, és pont a szabadság az, amikor nem fogadsz el valamit pusztán azért, mert "valaki azt mondta egyszer", hanem azt is egy véleménynek tartod."

Akkor hogy is van ez? Ne fogadjuk el konvencionális gondolkodást? Hisz pont ezt hallani mindig, hogy a Szeretet a legfontosabb, de lefogadom a legtöbb ember azt se tudja, hogy mi az, max csak hiszi (talán mindenki) és lehet nem is ez a legfőbb akarata...

"Nézd meg szegény rbbj11-et, bár igyekszik magát erősnek és ereje teljében lévőnek mutatni, azért csak elismerte azt, hogy nem az igazi valami nála, és erre most éppen fokozott önigazolási vággyal reagál, vagyis nyilvánvaló, hogy valamiben írdatlan nagyot tévedett úgy nagyjából fél évvel ezelőtt. Azóta kompenzál, nem tűri az ellentmondást, mert nem tudta feldolgozni azt, amit elrontott. Ha ezt továbbra sem teszi meg, akkor elhatalmasodik rajta és démonná válik."

Nem hagyjuk! Segítünk, ha engedi. De valószínű hiúságból úgy sem engedné. és igazad van, lehet nem is tudnánk őszintén segíteni, csak ő magán igazából.

Sőt egymás hozzászólásait is kielemezni, hogy mit értett ez alatt...

Amúgy nem ismerem rbbj-nek ezt a fél éves sztoriját. Miben tévedett? És miért kéne itten kompenzálnia. Amúgy meg valahol mind kompenzálunk valamit, ha más nem tudat alatt... Mondjuk ha azt érted alatta, hogy tényleg másnak (erősebbnek) mutatja magát...ezt nem tudom. Én talán ezt sosem teszem neten, hisz mi célja lenne? Idegenek előtt mutassak valamit és akkor mi van? Ez olyan mint Metron a részletre vett Iphonnal villogni....

De úgy igen, hogy amiben erősebb vagyok azzal próbálok érvényesülni és ez szerintem természetes. Pl. nem értek a divattervezéshez, és a vállalkozáshoz, tehát nem fogok divattervező céget alapítani, mondván hogy ehhez is értek. De amihez értek azt csinálom, még ha nem is élvezem. Amit meg élvezek, azt szabadidőmben is csinálom.

Biblia:

Ha minket is Isten teremtett, mi sem vagyunk képesek a rosszra, hisz isten teremtményeként determináltak vagyunk és "mert Isten, azaz a szeretet nem teremthet gonoszt." Itt felvetődik hogy Kain sem követett el bűnt hisz Isten teremtményeként ilyet nem tehetett. Ezen analógia mentén Isten tudatában van tetteinknek, hisz ő idézi elő mint teremtő, akkor ("Mi következik ebből? Az csak az emberi butaság, hogy ezt "bűnnek és bűnösnek" állítják be, ez annyit tesz, hogy aki nem tud közelebb kerülni a szeretethez, az arra ítéltetik, hogy a földi pokolban maradjon, mert nem fog tudni innen kikerülni. És ennyi.") hogy kérhet számon valamit (szeretet) amiről isten előre tudja -mint teremtő- hogy ki fog kijutni a földi pokolból és ki nem. Márpedig ez következik abból amit mondasz.

"Ez neked isten? Ez sokkal inkább a sátán, mert gonosz. De ha ez a gonosz, akkor ki a jó? És ha a gonosszal szemben áll a gonosz, akkor ki a gonosz és ki a jó? És már össze is vagy kavarodva,.."

Nem, nem pontosan értelek. Ezért akartam korábban kérdezni, amit válaszom elején meg is kérdeztem, hogy akkor mi a szeretet és a nem szeretet (gyűlölet)?

"hogy a tetteidért te magad vagy a felelős és senki mást nincs jogod és okod ezért hibáztatni. És ha valamit vétettél azt te vétetted, nem a démonaid, nem a sátán, hanem TE SZEMÉLYESEN és neked kell jóvátenned."

Ez így is van, ezzel nem is volt probléma. Hisz ahogy Ferenc testvér is mondta: el lehet menni, itt lehet hagyni az országot. Talán derenghet neked, hogy én azzon kevesek egyike vagyok aki azt mondja, hogy jó itt élni (annak ellenére hogy megnéznék pár országot).

"Ahogy ezt felfogod, rájössz, hogy TE viszed magad a kísértésbe és ettől a kísértéstől kell magad megszabadítani."

Így van, de miért is kell?! Isten ilyennek teremtett. Ha nem ilyennek teremt nem ilyen vagyok. Pl. Kaktuszként... Ilyen egyszerű logika. Hisz akaratunkat, döntéseinket is ő teremti vagy nem? ha nem, akkor nem ő teremt, és borul az egész....Szóval bűneimért én vagyok a felelős (mely bűneimet és magamat Isten teremtett), és mely bűneimet olyan mértékig vagyok képes korrigálni, amit Isten megadatott.

"Olyan legyen itt a Földön is."

Miért is, hisz miért nem jó ez földi pokolnak, melyből ki lehet kerülni, de miért is legyen ez földi mennyország? A börtönöknek sem kell lenni szanatóriumnak?

"Ezért mi is megbocsájtuk a velünk gyarlóaknak, mert ez a Te akaratod."

Bezony, mindenki gyarlósága az Ő akarata, de ennek tudatában más gyarlóságához velem szemben miért kell mosolyognom?

"Segíts minket abban, hogy mindig ez vezessen az utunkon,

És segíts minket a hozzád vezető úton maradni,"

Ez a minimum, ha ennyi gyarlóságot rakott ránk, de most komolyan. Ez úgy hangzott, hogy bele löktelek a sárban, de segítek kihúzni....

P.S.: a kőparadoxonra neked mi az álláspontod?