Re: tőke=bűn?
Előzmény: #606957Apropó: Mondtam már, hogy Vakmajon is ostoba lett, hiszen azt írja, amit én?
Csak még nem látja át rendszerszintem, hogy miről is van szó, arról, hogy az embereknek ne legyen vagyona, csak a rendszernek. Azaz, ne legyen senkinek semmije, csak amit a rendszer biztosít a számára. Az a rendszer, ami nem választott vezetők, képviselet alapján lát el feladatokat, és akikhez senki sem tud felérni. Viszont mivel minden pénzügy az ő kezükben van, ezért olyan hatalommal rendelkeznek, hogy egy gombnyomással megbéníthatják az egész világot. És ez egy nagyon szűk csoport kezében legyen, akik megszerezték a világ összes pénze feletti uralmat a rendszer kézben tartásával. Erről szólt a marxizmus.
Még nem késő ezt észrevenni és tenni ellene, de amig az emberek fejében az van, hogy vegyünk el a gazdagoktól és osszuk szét a szegények között, addig ez elég reménytelen, ugyanis a sok hülye azt sem veszi észre, hogy ezek szemében mindenkinek sok van, akinek a semminél többje van. Pénze, tehermentes, kötelezettség nélküli vagyona senkinek se lehessen, csak adóssága és fenyegetettsége, hogy a tőkéjét elveszik, mert akkor lehet és lesz szolga egész életében, akivel bármit megtehetnek.
Azt hiszem, valamelyik blogomban már írtam, most talán már többen megértik:
RABOK LEGYÜNK VAGY SZABADOK,
EZ A KÉRDÉS VÁLASSZATOK!
"Rabok legyünk, vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok! -
A magyarok Istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!
Rabok voltunk mostanáig,
Kárhozottak ősapáink,
Kik szabadon éltek-haltak,
Szolgaföldben nem nyughatnak.
A magyarok istenére
Esküszünk,
Nem leszünk! [...]
A magyar név megint szép lesz,
Méltó régi nagy hiréhez;
Mit rákentek a századok,
Lemossuk a gyalázatot!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Nem leszünk!
Hol sírjaink domborulnak,
Unokáink leborulnak,
És áldó imádság mellett
Mondják el szent neveinket.
A magyarok istenére
Esküszünk,
Nem leszünk!"
Nem kisebb ennél a tét.
Egyszerűen azért, mert nemzetnél kisebb egység ez ellen a rendszer ellen nem tud fellépni. Mert az lehetetlen.