Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: khm :o) hmm :o)

Előzmény: #606917

"Ennek valahol örülök, de abban nem, hogy igazam van, mert mást akaratlanul megbántottam."

Ugyan, ezeket a dolgokat el kell rendezni és el is lehet felejteni.

"És láthatod, hogy következetességed, mit vált ki jó(forum)barátaidból (lásd rbbj.)."

Nem kötelező engem olvasni, még kevésbé egyetérteni velem, vagy a "módszereimmel". Egy dolgot nem lehet elvárni tőlem, azt, hogy a többség konvencionális szabályaihoz idomuljak.

"Szóval értékelned kell, hogy mit veszíthetsz az igazság és következetesség hajszolásával."

Én semmit, hiszen én nem barátokat és érzelmeket keresek egy forumon. Én egyszerűen kiírom magamból, amit úgy érzem, hogy ki kell írnom, mert látok olyan dolgokat, amit más nem lát. Aki ebből profitálni tud, annak örülök, aki nem figyel oda, az nem zavar, mert ez a demokrácia.

"Hogy is fogalmazzak: ekkora tudással neked már kötelességed lenne bölcsnek és empatikusabbnak lenned, akkor is ha megdobnak kővel (tudom, most ezt a mondatot demagógnak érzed), főleg annak fényében, hogy pár hsz-odban hangsúlyoztad a társadalmi felelősségvállalásodat."

:)

Pont nem vagyok Jézus és pont nem törekszem a megváltásra. A szeretetről pedig szerintem nem érdemes vitát nyitni, ugyanakkor a mai világban nagyon is kellene, hiszen az emberek egyre inkább azt hiszik, a neten keresztül lehet érzelmi életet élni, aztán egyszer, amikor megkapják erőből az érzelmeket is, akkor meg hátrahőkölnek, mert annyira meglepődnek. Tudod, amikor azt látja valaki, hogy az emberek a vesztükbe rohannak, akkor az empátia nem sokat segít, a bölcsesség sem sokat ér, mert az EMBEREK MANAPSÁG NEM KÉRNEK SEGÍTSÉGET, leginkább fizetett szolgáltatásként akarják megvenni a megértést, lásd pszichológusi siserehad esetét, amely leginkább a barátságot és a társadalmi kapcsolatokat váltja fel eléggé talmi módon.

Ebben a világban nem lehet bölcsként hátradőlni és keresztrefeszítettként a Mennybe menni, mert az nem megoldás semmire sem, ráadásul az emberek a szeretetet ma jóval kevésbé értik, mint kétezer évvel ezelőtt. Ugyanakkor a jelenlegi rendszerben a szeretet, az amit Jézus elmondott róla nem értelmezhető, hiszen ma nem lehet úgy megélni, ahogy akkoriban, illetve az emberek többségének nem a pénz hajszolása okozza a problémát, hanem az adósrabszolgaság.

Én viszont nem tudom felszabadítani az embereket az adósrabszolgaság alól, csak megmutatni nekik, hogy mit tettek velük, hogy tanuljanak ebből. Megmutatni azt, hogy nem az a jó, amikor adósságba veri magát, mert az a szolgaság, hanem az, amikor szabadon élhet, mert nincs adóssága.

"(....ohh micsoda érzelmi katarzis....hihetetlen.)"

Az ezoterika iránya érdekel, benne is vagyok valamennyire, de nem érzem magamban azt, hogy nekem kellene világot megváltani. Egyfajta tanítási hajlam persze megveszett bennem, de ez abban manifesztálódik, hogy a kővel megdobálás ellenére is elmondom a véleményem. Szerintem ez sem kevés manapság, mert elég megviselő az a sárdobálás és beletaposás, amit azért kell elviselnek, mert el merem mondani a konvencionális hitvilágtól eltérő véleményemet.

A legnagyobb poén pedig az egészben az, hogy a legvéresebb szájjal pont azok gyűlölködnek felette, akiket a véleményem és személyem igazából nem is érdekel, de ez tényleg így volt Jézus idejében is, ő is azok számára volt a legkomolyabb ellenség, akiknek a hitvilágába gázolt bele akkor, amikor kisöpörte a pénzváltókat A Templomból. Ebből a szempontból érdekes az, hogy engem is azért tartanak elfogadhatatlannak, mert az uzsoramaffia világképével szemben emelem fel a szavam, úgy tűnik, vannak örökérvényű tabutémák, amik ezt váltják ki a pénzhatalom képvislőiből és az azt kiszolgálókból.

Az igazán érdekes ugyanis az, hogy akik szimplán őrültnek, vagy hülyének tartanának, azok nem is olvasnak el, de azok, akik tudják, hogy VESZÉLYES vagyok a rendszerre nézve, mert veszélyesek a GONDOLATOK (és nem személyem!) a rendszerre nézve, azok MINDEN hozzászólásomat különös gonddal olvassák végig, mert nem lehet az emberek fejébe bevinni azt a gondolatot, hogy lehet másképpen is élni.