Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #606052

SIC=sic erat scriptum, szó szerint: ahogy írva vagyon. Ezt általában arra szokták használni, amikor szó szerint emelnek át valamit, de azzal egyáltalán nem értenek egyet. Én erre használom a szöveg eredeti értelmében, nem pedig csak arra, hogy a helyesírási, vagy szövegelírási kontextusra mutassak rá. Nem szokás, de szvsz nem hiba.

A CAPS LOCK ősidők óta a kiemelés jele a netes írásban, amivel ezt össze szokták keverni AZ A FOLYAMATOS CAPS LOCK, azaz az, amikor az EGÉSZ SZÖVEG, vagy annak egy kifejezetten agy része van nagy betűvel végigírva, az ugyanis KIABÁLÁST jelent. Ebből következik tehát, hogy aki régóta levelez, az tudja hogy a szó két végén lévő _ jel azt jelenti, hogy _aláhúzás_ és aki egy szót, vagy mondatot emel ki naggyal, az csak hangsúlyozás. Ugyanis ebből jön az ki logikailag, hogy ha valaki MINDENT nagy betűvel ír, akkor az kiabál ;)

Egyébként, értem amit írsz, talán csak az nem ment át, és az nem volt teljesen érthető a számodra, hogy én ezt tényleg direkt CSINÁLOM így, nem pedig azért, mert ilyen lennék. Egyszerűen a mondanivalóm hangulatához, hangerejéhez, az általam érzett érzések átviteléhez ez a módszertan az egyetlen, ami képes.

Ez persze rettentően szokatlan egy mesterségesen érzelemmentessé tett világban, amiben a semlegesség az ideál, de szerintem pont jó néha egy kis formabontás, amikor valaki nem a konvencionális jópofizást csinálja meg, hanem írásban is képes érzelmekkel érvelni. Merthát, sok mindent tagadhatsz, csak azt nem, hogy ez működik, hiszen láthatod, hogy mennyire zavar, amikor ekkora érzelmekkel van megtöltve egy írás :) Sajnos én nem vagyok Petőfy, hogy művészeien tudjak kurv@ anyázni, és nem is akarom magam művészi szintre emelni.

Node ezek után azt állítani, hogy ez ne lenne szalonképes, az csak irodalmi hiányosságból eredhet, valamint abból, hogy irodalmi alkotásokból akarunk nyelvhasználati entellektüellkedést felépíteni. Ugyanakkor, most csak a te kedvedért, beteszem a ciprusi drámáról szóló topicba az anno megírt versét, ami tökéletesen szemlélteti a jelen helzyzetet.