Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #605786

Az MSZMP egyetlen pártként az egyetlen lehetőség volt arra, hogy valaki pártvonalon, politikusként, diplomataként karriert csináljon. Ráadásul volt vagy 1 millió MSZMP tag, ez önmagában SEMMIT sem jelent, és ezt tulajdonképpen manapság lehet csak igazán megérteni, számos ember egyszerűen begyűjtötte az útlevele mellé a párttagkönyvet.

Vagyis az MSZMP tagság, vagy akár funkcionáriusság ÖNMAGÁBAN semmit sem jelentett valakinek a valós gondolkodásmódjára, vagy ideológiájára vonatkozóan, ezért is érdemes megfigyelni, hogy ki és hogyan viselkedett AZUTÁN, hogy már volt választási lehetőség. Mert itt vált el az ocsú a búzától, az, hogy ki az aki HITT a marxista tanokban és a kommunista ideológiában a mai napig, és ki az, aki "csak érdekből" volt ott.

Éppen ezért lehetséges az, hogy valaki, aki ős MSZMP-s, vagy éppen ős MNB-s, az valójában egyáltalán nem hitt a cucialista rendszerben és a doktrinákban, és itt most elég arra utalni, akik egyáltalán a világbankkal felvették a kapcsolatot, ami nyilvánvalóan ellene volt az egész rendszer ideológiájának. Őket általában ma "nagyra szokták tartani", pedig ugye ez valójában az eladósítást szolgálta, egyszóval ízlés kérdése, hogy minek nevezzük őket, de egy dolog biztos, hithű marxistának aztán pont nem nevezhetjük őket.

Egyszóval, 1990-ben volt egy rendszerváltás, ami abból a szempontból mindenképpen rendszert váltott, hogy a karrieristáknak már nem volt szükséges az MSZMP hivatalos (de soha be nem tartott!) ideolgóiájában hinni.

Aki maradt, az tényleg marxban hisz, és a marxizmusban, és ez ügyben nincs több mondanivaló, aki ma marx műveit idézi, illetve felhívást intéz a holokauszt megálmodója és a szlávok alsóbbrendűségének megalkotója felé, hogy olvasni kell a művet, azt csak azért nem vetik tömlöcbe holokauszt tagadásért, mert hát marx esetében erős lenne azt mondani, hogy zsidógyűlölő volt.

Egyszóval, marx ebben a topicban egyszerűen persona non grata a szó minden értelmében, egyszerűen azért, mert a nemzetközi terrorizmus, a kommunizmus és a legkomolyabb emberiség elleni bűntettekre vezető ideológia valódi szülőjéről itt csak rosszat, vagy semmit sem lehet írni.