Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

matgab Előzmény: #605528

kicsit olyan ez a téligumi kérdés, nekem, mint amatőrnek, hogy tükröződik benne a mai nyugat európai ember világa...

A technikában hiszünk, miközben a józan ítélőképességben, morálban nem.

Ha valaki, azaz inkább mindenki betartaná a szabályokat, akkor nem lényeg, hogy nyári vagy téli gumival megyünk.

De az embereknek ma se istene, se humanitása, mert csak az ego és a pénz a fontos. A pénzzel meg lehet venni a technikát, amivel ügyesebbnek érezhetjük magunkat a többinél, akik ezt nem teszik meg, vagy nem tudják megtenni és ezzel mindjárt predesztináljuk is a saját előőjogainkat.

Hiszen, ha ő nyári gumival megy 50-nel, akkor én a télivel mehetek 80-nal is (vagy 180-nal, akinek még jobb és biztonságosabbnak tűnő autója van) hiszen "majd én úgyis meg tudok állni meg velem úgysem történik semmi amit ne tudnék kivédeni, hiszen azért is van jobb autóm, mert ügyesebb vagyok eleve a többieknél."

Szóval én ezt egy kicsit így látom.

apám szokta anno mesélni, hogy volt a 70-es években, mindenki aki zsigát vett, mindjárt lecserélte a gumijait, mert az orosz nyári gumi hírhedten rossz volt. Volt a hegyen egy szomszédunk, aki viszont az eredeti orosz gumikkal járt, és akkor is fel tudott menni haza autóval, amikor az összes többi autós csak csúszkált jobbra balra (akkortájt még nem volt természetes, hogy pár órán belül minden út le van tisztítva...).

Azt mondta: "annak a fickónak olyan lába volt, hogy eggyé vált az autójával"...

Na ennyit a gumikról...