Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

rbbj11

A cinikus hangvételű sajtótájákoztató néhány részlete:

"Az időjárással nem vagyok megelégedve, a mentésben részt vevő egységekkel igen" – mondta kérdésre válaszolva a belügyminiszter, aki arról beszélt, hogy elégedetlen az állampogárok viselkedésével is, mert szerinte sokan úgy indultak útnak, hogy tudták, mit kockáztatnak, sok autón nyári gumi volt, és a rossz látási viszonyok közepette is nagy sebességgel közlekedtek. Szintén bírálta a kamionsofőröket, amikor a sajtó arról kérdezte, miért nem rendeltek el hamarabb kamionstopot. Szerinte ők is gyorsan közlekedtek, illetve felhajtottak a pályára, "holott ismerhették a körülményeket"

Pintér azt mondta, az állampolgárok öntörvényűen ne bontsák el a korlátot, mert ez veszélyezteti a forgalmat, könnyen baleseteket okozhat. Arra a kérdésre, hogy miért nem figyelt jobban az előrejelzésre a rendvédelem, azt mondta: "a meteorológusokat kell megkérdezni, miért lett ilyen az időjárás".

"Azzal a győri lakossal aki hólapátolás közben meghúzta a hátát, innen is szolidaritást vállalok, mert én is hátfájásos vagyok" – mondta a sajtótájákoztatón Szócska Mikós egészségügyi államtitkár, aki arról számolt be, hogy csak egy olyan esetről tudnak, amikor egy szülő nő "kalandos úton jutott el a kórházba".