Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #604799

"A két válasz sztem együtt megadja,melyikünk látja jobban előre az árfolyam mozgást."

Mint sokszor leírtam, de ezúttal utoljára leírom: Mivel én SOHA nem állítottam, hogy ELŐRE adok árfolyamot, PLÁNE RÖVID TÁVRA így értelmetlen és értelmezhetetlen a győzelmi tamtamod abban a kérdésben, hogy te jobban tudsz valamit, amivel kapcsolatban és soha nem nyilatkoztam.

Egyebekben szerintem a jelen MEGÉRTÉSE legalább annyira fontos, mint a JÓSLÁS képessége, hiszen ha a JELENBEN téved valaki, az a jövőjét is meghatározza.

Amikor például valaki hisztériát akar a JELENBEN kelteni, hogy itt a világvége, akkor szerintem rendkívül fontos az, hogy valaki szóljon, hogy ez nem igaz, hogy ne ugorjanak bele az emberek a hülyeségbe. Ez úton emlékeztetnélek arra, hogy nem is olyan régen mekkora pánikot voltak képesek kelteni a marxisták, hogy a itt a forintvilágvége és az emberek irdatlan veszteséggel menekültek labancisztánba (300-330), azok még akkor sem lesznek nyereségben hozzám képest, ha 360 lesz az EUR, ugyanis én meg 10% feletti hozamot tudok kimutatni, vagyis legfeljebb csak nullán leszünk, de ők nem nyernek ehhez képest. Vagyis a TARTÓSAN EUR-ban tartott pénz nem hozott és most sem hozhat igazán számottevő nyereséget a forintban tartott pénzhez képest.

EHHEZ KÉPEST érdemes elolvasni a külföldi elemzői véleményeket, akik most éppen arról értekeznek, hogy persze, hogy drágább lesz az EUR, de ennyivel az egész kérdéskört le is zárják, azaz SEMMIFÉLE pánikra utaló jel nincs.

Ez természtesen nem zárja ki azt, hogy aki 280-290-en vett devizát nemrégiben, és azt most nyereséggel zárja, az szépet nyerjen ezen, de ez csak akkor igaz, ha nemrégiben vette a devizát és most el is adja. Aki ugyanis egy éve vett devizát ennyiért és tartotta, annak hozama gyakorlatilag nem volt, vagyis ahhoz képest, hogy forintosította volna és lekötötte volna, már egyáltalán nem is lesz olyan nagy a nyeresége mondjuk hozzám képest.

Vagyis, tartósan sem igaz az, hogy érdemes volt EUR-t venni, mert HOSSZÚ TÁVON sem lehetett vele többet nyerni, mint a forintban tartással és forint lekötésével. Ez ügyben pedig felhívom a figyelmed a mai napon Zsidaytól beidézett cikkre, amiben megemlíti, hogy 2008-hoz képest (amikor ugye egészen erős volt a forint árfolyama) még mindig jobban járt az, aki forintban kötötte le a pénzét, mint aki EUR-ban tartotta. Ez szerintem elég beszédes.

Ha pedig mindehhez hozzáteszem, hogy akár egy VM alap, akár pár Aberdeen, vagy OTP alap, vagy akár egy ÖNYP messze magasabb hozamokat hozott a jelenlegi árfolyamkülönbségnél éves szinten, akkor fel nem foghatom, hogy miről szeretnél abban a kérdésben értekezni, hogy érdemes HOSSZÚ TÁVON EUR/HUF-ra játszani. Engem a hosszú táv érdekel, mert mint jeleztem én befektetni szeretek és nem tőzsdézni, és az is egy szempont ám, ha valaki tartós és hosszátávú befektetésről és trendekről beszél.

A rövid távú mozgás egy egészen más szakma, és az engem nem is érdekel, mert nem vagyok szerencsejátékos, és erről napról napra inkább csak meggyőződök, mert mint már kitárgyaltuk, valójában éves szinten ezeken SENKI sem keresett errefelé sem számottevően többet, mint amit munka és idegeskedés nélkül egy Quaestor, vagy prémium magyar állampapír, vagy VM nyújt BÁRKI számára.

Ettől még sok sikert kívánok a DT-zőknek és a rövid távra játszóknak, de ajánlom figyelmedbe azt, hogy abból, hogy valami rövid távra igaz lehet, abból semmi sem következik a hosszú távú trendekre nézve, márpedig ha a tőzsdei érme két oldalát nézzük, akkor SZERINTEM minimum ezt a két oldalt meg kell vizsgálni ahhoz, hogy hosszú távon is nyereségesebb lehessen valaki egy egyszerű kötvényvásárlásnál, vagy betétlekötésnél.

Éppen ezért én nem tartom értelmetlennek azt, amit én leírok, az egy más kérdés, hogy az nyilvánvalóan nem alkalmazható rövid távra és hatalmasat téved, aki így akarja értelmezni a mondandómat.