Re: nincs cím
Előzmény: #604629Én extrémeket?
Olvasgassad el az alant belinkelt RBS cikket, aztán gondolkozz el azon, hogy ki az extrém. Az mindenesetre látszik, hogy neked fogalmad sincs arról, hogy mi a különbség aközött, amikor TUDHATÓ, hogy miért változik a forint árfolyama és aközött, amikor NINCS és nem érted azt, hogy mi a különbség aközött, amikor egy kormány TERVEZETTEN gyengít egy devizát (pedig Surányinál láthattad volna) és aközött, amikor a csődesemény lehetősége miatt bezuhanhat.
No tessék, olvasgassad az alábbiakat és vessed össze azzal, amit én írtam, remélem az RBS-re azért nem fogod azt mondani, hogy "extrém és unorthodox":
"Tempósabb kamatvágás-sorozatot, gyengébb és volatilis forintot, és a devizahitelek teljes forintosítását várják a Royal Bank of Scotland devizastratégái – derült ki a társaság szerda délutáni befektetői háttérbeszélgetésén.
A magyar kormány a gyengébb forintot preferálja, ugyanis ezzel fogja tudni támogatni a magyar gazdaság legfontosabb növekedési motorját, az exportot - vélik a Royal Bank of Scotland (RBS) devizastratégái [...]
Meredekebb kamatesés, gyengébb forint
Mivel az infláció meredeken esik - elsősorban a gyenge belső fogyasztásnak köszönhetően - a jegybank továbbra is agresszív kamatpolitikát folytathat. Az RBS arra számít, hogy az új MNB-vezetés már a március 26-i ülésen jelzését fogja annak adni, hogy segíti a kormány növekedési politikáját, ezért a várakozásokkal szemben nem 25, hanem 50 bázispontos vágást fog végrehajtani (ahogy tette azt az elmúlt hetekben a mexikói és a lengyel jegybank is). A magyar kamatpálya alját 3-3,5 százalék közé (SIC!) várja az RBS, szerintük ennek eléréséig 25-50 bázispontos lépésekben fognak vágni, ami viszont komolyan megnövelheti a forint volatilitását. Adott esetben szükség lehet arra, hogy a jegybank szóbeli intervencióval támogassa a forintot, de ennek intenzitása a devizahitelek átváltásával lecsökken."
Tetszik érteni?
Nem én vagyok ám hülye, hanem azok, akik beszopták simor andrás csinovnyik néphülyítését.
Oda vagyon írva, hogy a forint volatilissá válik (vö amit én írtam), azzal, hogy baromira lemegy az alapkamat (még jobban, mint én véltem!) és hogy attól sem fog összeomlani semmi, ha minden devizahitel leváltódik. Sőt mi több, oda vagyon írva, hogy ahogy megszűnnek a devizahitelek, az éppen lecsökkenti a volatilitást is. Ha pedig ehhez hozzátesszük, hogy a közel megfeleződő jegybanki alapkamat mekkora költségvetési megtakarítást jelenthet azok után, hogy a devizatartalék lemegy a felére, mert nem lesz szükség többre, azt már le sem írom.
Egy dolgot tessék észrevenni, a Forint fetisizálásának vége van, egyszerűen azért, mert leszámoltak ezzel az unorthodox marxista dogmával. Ha ezt kiveszed a képletből, máris minden világos lesz, máris mindent érthetsz, már persze, ha akarod.
Addig pedig olvasgass vagy engem, vagy mondjuk az RBS-t, és legalább azt vedd észre, hogy mennyire PONTOSAN ugyanazt írjuk le. Azt ugyanis például egyikünk sem írja le, hogy a forinttal bármi komoly probléma történhet, vagy hogy elszállhat az árfolyam. Egyszerűen csak arról van szó, hogy az alacsonyabb kamatpálya magasabb EUR/HUF árfolyamot fog jelenteni, oszt csók, ennyi az egész.