Re: nincs cím
Spade Előzmény: #604239Azért itt alapvető problémák vannak az értelmezésekkel. Annak ellenére h én nem eröltettem volna az alkotmánymódosítást azért nem olyean egyszerü kérdés ez mint a hahások meg a többiek hiszik és ebben sztem Sólyommal is elszaladt a ló.
A hatalom megosztás alapján a legfőbb jogforrás mindenütt a világon a képviseleti szerv a parlament, az alkotmánybíróságnak kasszációs joga van legfeljebb, ez ugye egy negítív törvényhozó szerep, de az mégiscsak nincs rendjén h egy kinevezett testület fölé helyezi magát a választott képviselők által alkotott törvényeken. Illetve még ez is lehetséges sima tvek esetén de nonszensz lenne h minősített többséggel jóváhagyott alaptörvényt is kasszálhat vagy kénye kedve szerint kihúzhat belőle mert ez AB által uralt abdszolutorikus monarchiát jelentene és nem köztársaságot és nem is demokráciát.
.
Az meg egy idea h az alkotmány közmegegyezéses, mert szinte mindenütt a világon az uralkodó politikai elit hozta még bazi nagy demokráciákban is, angliában a magna chartát, US-ban az alkotmányt, a franciáknál 1000-nél kevesebb forradalmár reszelte akik lefejeztették azt aki nem értett vele egyet. Tehát az alkotmány mint közmegegyezés egy fikció, bár jó lenne..de jó szerével soha sehol nem valósult meg még svájcban sem ahol napoleon után rakták le az alapjait...szal jól hangzik a közmegegyezés csak sehol nem igaz, az viszont nonszensz lenne h az AB kurkásszon benne, ami viszont f@szság h költségvetés tv-t nem vizsgálhat ez minden szempontból hibás. Azaz az AB minden tv-t vizsgálhasson és kasszálhassan kivéve az alkotmányt ez sztem a dogmatikailag is rendben van és demokratikus is.