Re: nincs cím
Előzmény: #604122Én úgy vélem, itt az ideje, hogy a forint mai eseményei kapcsán rákosi elvtárs személyéről is értekezzünk, aki igen komoly tetteket hajtott végre az árfolyam stabilizálsa érdekében. Úgy gondolom, hogy manapság erről mindenképpen szót kell ejteni, hiszen nem történt az olyan régen, hogy az ne befolyásolná a mai világot.
"Most meg azt mondod, ó, az csak rövid távú összefüggésre volt indoklás."
Soha nem ezt mondtam. Azt mondtam hogy ha visszafelé nézel, akkor pont együtt mozogtak. Ha visszakeresed, azt is írtam, hogy a magyar deviza mindig hisztériásabban reagált mint a PLN, tehát megint nem értem, hogy mit szeretnél ezzel mondani. Ha egy év múlva sem mozognak együtt, akkor érteni fogom, hogy miről beszélsz, de azért, mert egy hete(!) amióta új jegybankelnök van, azóta nem mozognak együtt, abban milyen csodát vagy te képes meglátni, illetve miért nem vagy képes meglátni, hogy egy ilyen időszakban csapkodni fog a deviza? Csak a miheztartás végett, én januárban, amikor a befektetési bankárommal tárgyaltam, akkor is azt mondtam, hogy MOST nem fogok opciós devizázni, egyszerűen azért, mert jegybankelnök választás lesz és teljességgel kiszámíthatatlan lesz három(!) hónap múlva a deviza. És ennyi. Ez elég régi ahhoz, hogy konkrét legyen? :) Én nem győzködöm magam, nem értem, hogy mit vársz tőlem, sokszor leírtam már, hogy én nem vagyok guru, ugyanakkor azt állítani, hogy én ne azt írtam volna FOLYAMATOSAN és már egy éve(!), hogy a 300-300 között kellene lennie a forintnak, nos, az azért igen erős állítás lenne még tőled is.
"Most komolyan, ilyenekkel önmagad is meggyőzöd? Vagy csak kábítasz? AT, értsd már meg, hogy nem vagy tévedhetetlen, mi több, gyakran tévedsz."
Némi félreértésre adhat okot az, hogy én egyáltalán nem szándékozom tévedhetetlen lenni, én véleményeket írok. ÉS a vélemény amellett, hogy olyan mint a s*gglyuk, az arról ismerkszik meg, hogy akkor és ott érvényes, amikor elmondják és nem alapigazság, ami bármikor értelmezhető és felhasználható lenne. Amikor azt írtam, hogy ne hisztériázzatok a forint árfolyama miatt, hanem nézzetek rá a PLN-re, hogy együtt mozognak, akkor ez igaz is volt, és mint észrevetted, MOST pont nem hivatkoztam erre, tehát nem értem, hogy ezt miért citálod elő. AKKOR IS LEÍRTAM TÖBBSZÖR, hogy nem azt állítom, hogy mindig is így lesz, hanem azt, hogy:
milyen fura, hogy háromszáz forintnál mindig lefordulnak a térségi devizák, mintha ez valami mágikus szám lenne
és most csak annyi történt, hogy ez megváltozott. Ugyanakkor ha megfigyelted, én mostanában nem írtam olyat, hogy erősödni fog a forint, vagy stagnálni, sem semmiféle előrejelzést nem adtam.
"Ez nem ciki, nem kell egyből oldalas hasba beszélés, ha tévedsz, és az a napnál is világosabb."
Még egyszer jelezném, az, amit hónapokkal ezelőtt írtam, az nem lehet releváns a mai napra nézve, kivéve akkor, HA ÉN AZT MONDOM, hogy még mindig úgy van. De én nem mondtam ilyet, te akarod a számba adni, hogy én hónapokkal ezelőtt mit állítottam a mára nézve. Csakhogy ilyet nem fogsz találni, én nem jósoltam hónapokkal ezelőtt mára árfolyamot. Ebből következően, nem ezért nem tévedhettem, mert tévedhetetlen vagyok, hanem azért nem tévedhettem, mert nem állítottam semmit sem a mostani időszakra nézve.
"Egyszerűen írd azt, igen, akkor így gondoltam, tévedtem, az új jegybank elnökkel megszűnt egy hosszútávú összefüggés. Ennyi."
Elnézésed kérem, de még mindig nem értem, hogy miről beszélsz, én nem állítottam az új jegybankelnök alatt még semmi különöset, a PLN/HUF kérdést például szóba sem hoztam. Amikor szóbakerült, akkor meg pont azt írtam, hogy most rá fogják tenni a forintot arra a pályára, ahol már eddig is lennie kellett volna. De mivel soha nem írtam, hogy a HUF/PLN örök összefüggés lenne, így nem értem, hogy milyen tévedést kellene beismernem. Ha neked ezt külön kell ragozni, akkor megjegyzem, hogy szerintem nyilvánvaló lehet bárki számára, hogy mindabból, ami simor andrás csinovnyik alatt nyilvánvaló volt, abból mára semmi sem maradt, és belátható ideig kiszámíthatatlan lesz az, hogy mi fog következni, egészen pontosan addig, amig Matolcsy jegybankelnökként meg nem szólal, és nem mond valamit a középtávú tervekről.
"Egyébként pln-t is fel akarták értékelni? Ott miért nem dőlt emiatt romba minden? Ott is csinovnyik vagy micsodának nevezed a jegybank elnök? Szörnyűséges helyzete van a lengyel embereknek, mert folyamatosan felértékelődik a pln?"
Emlékeztetnélek arra, hogy a lengyel jegybankról, vagy a Zlotyról én soha nem értekeztem semmiféle formában sem, így nem is értem, hogy miért tőlem kérdezed azt, hogy arrafelé mi és hogyan működik.
Ugyanakkor ez itt már nagyon OFF.