Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-549874

Megjelentek az adatok mnyp+önyp témakörben, de megmondom őszintén, egyáltalán nem értem az abban foglaltakat. Talán ti el tudjátok majd magyarázni:

"Kiemelkedő, 15,57 százalékos átlagos hozamot értek el 2012-ben a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak, az egy tagra vetített átlagos vagyon az előző évhez képest 4,5 százalékkal, 740 ezer forintra nőtt."

Ha 15,57% az átlagos hozam, akkor az egy tagra vetített vagyon hogy-hogy csak 4,5%-al nőtt?

"Lehoczky László az önkéntes nyugdíjkasszák adatait ismertetve elmondta: vagyonuk a tavalyi jó hozamnak köszönhetően egy év alatt 7,7 százalékkal, 824 milliárd forintra nőtt."

Akkor most mi a 7,7%?

És akkor most tessék figyelni, mert ezt főleg nem értem:

"A pénztárszövetség elnöke kiemelte: az önkéntes ág működési eredménye veszteséget mutat, annak mértéke azonban távolról sem a valós."

Tehát, ilyen brutális hozam mellett hogyan lehet veszteséges az ÖNYP?

"A Stabilitáshoz tartozó pénztárak tavaly mintegy 700 millió forintot csoportosítottak át a hozamból, így a mérleg szerinti negatív eredmény ellenére is több pénztár növelni tudta a saját tőkéjét, illetve a szektor 1,2 milliárd forintos veszteségénél vélhetően jóval kisebb lett a működési tartalék csökkenése."

Azért ez mégiscsak érdekes, hogyan lehet veszteséges az ÖNYP SZEKTOR miközben minden adata javul - látszólag?

Ezt értem, ezt már korábban is írtam:

"A 2012 végi egy tagra jutó átlagos vagyon közel háromszorosa a 2010 végén regisztrált 0,99 millió forintnak. Ez azt jelzi, hogy a magánnyugdíj-pénztári tagságukat a jogszabályváltozás ellenére fenntartók jóval az átlagot meghaladó jövedelemmel rendelkeztek."

Azok maradtak, akik vagy fanatikusok, vagy nagy a számlaegyenlegük.

De a többit nem értem. Valaki?