Re: nincs cím
Előzmény: #602438Én másképpen fogalmaznám meg ugyanezt: A bankoknak kellene azt igazolniuk, hogy az aláírt szerződéshez képest miféle Vis Maior volt az, amire hivatkozva költségeket és kamatozást emeltek. És nem fogják tudni megindokolni úgy, hogy KIZÁRÓLAG a szerződésbe belefoglalt tételekre hivatkozhassanak. Nem véletlenül hoztam fel a "fiókok költségének a díját", amit a HITEL(!)SZERZŐDÉSEKBE építettek bele, hiszen most, a leépítések miatt ennek a tételnek egyes bankoknál nemhogy megszűnnie kellene, hanem még csökkenie is kellene. Magyarán szólva, a bankok nem tudnának elszámolni a költségképzésükkel, ha úgy tetszik az árazásukkal, ami annyit tesz, hogy felelőtlen ajánlatot tettek a szerződéskötéskor, aminek az árát nem hajlandóak felvállani Magyarországon. Máshol rájuk verték, itt viszont megfizettették az országgal. Egyszer a devizahitelesekkel, egyszer pedig mindenkivel (inclusive devizahitelesek), mert innen a pénzt kivinni kellett.
Nem véletlenül írtam, itt bank meg nem borult a felelőtlen hitelezés mellett, ami ha bárki belegondol, önmagába döbbenetes és figyelemreméltó tény, ez ugyanis annyit tesz, hogy nálunk a felelőtlenséget KOMPLETT a lakosságra hárították át.
Sőt mi több, ha jobban belegondolunk, elég sokszor el szokott hangzani az, hogy "dejszen a devizahitelesek jól jártak, mert olcsóbban jöttek ki ebből mint a forinthitelesek". Node vajon az miért nem jut senkinek az eszébe, hogy azt mondja "dejszen a devizahitelezésen az UZSORÁSOK jártak a legjobban, mert még mindig elképesztő nyereségben vannak ezeken az üzleteken, és még nagyobb lesz a nyereség, hiszen ezek a szerződések még élnek és pénzt is fognak hozni".
Vagyis a bankok esetében Magyarországon fel sem merül, hogy egyetlen devizaszerződésen veszteséget szenvedtek volna el eddig, ami viccnek is rossz lenne, pedig komoly.
Hát nem érdekes?
Ha egy devizahiteles törlesztésképtelen, akkor egyrészt hülye, másrészt "így is jobban járt", node ha egy devizát hitelező bank veszteségbe fordul egy olyan ügyleten, amivel kapcsolatban MINDEN nagyobb európai NEM DEVIZÁBAN HITELEZŐ bank minimum megbillent, ha be nem is csődölt, ők meg még mindig nyereségben vannak, az normális?