Re: nincs cím
Nyeretlen_Keteves Előzmény: #602384Milyen tájékozott vagy!? Szintén zenész? Van sok igazság (is) a mondandódban, viszont sok olyan dolog is amivel nem tudok egyetérteni, most nem részletezném, mert akkor sosem végzünk...
Csak egy-két dolog
"Ja, csak a vicc kedvéért :-) én például rengeteg 40+ informatikust ismerek, sőt 60+ is....."
És hogy élnek manapság? Jobban mint 20 éve? Ugye nem."
Én 40+ vagyok, oszt jobban élek mint 20 éve, sőt jobban mint 4 éve :-)
"Maszekolni, szomszédnak gépet csinálni, mellékesnek még 5-15 évig el fog menni ez az iparág"
Na ez az amivel max 10 évvel ezelőtt volt érdemes foglalkozni, bottal sem nyúlnék hozzá!
"Már most sincs igazán szükség informatikusra."
Tényleg sokan így gondolják, főleg a "userek" közül... egészen addig amíg minden működik, de ha nem, akkor aztán :-) Informatikai hátteret biztósító szakikra sokáig lesz még szükség,(persze megy a központosítás, kiszervezés, viszont van aki már vissza is szervezte :-) nevezhetjük őket "szakmunkásoknak" , lehet hogy valahol azok is, viszont számos esetben többet keresnek mint máshol egy középvezető, sőt!!
Egyébként, szerintem sem a legjobb választás ma informatikusnak tanulni, de nem is a legrosszabb. Próbálom is a gyereket valami jó spekiképzőbe beíratni :-)