Re: nincs cím
Nyeretlen_Keteves Előzmény: #602235Sajnos, részben igazad van az informatikát illetően. :-) Valóban van olyan területe az informatikának, ami a jövőben majd kevesebb "humán erőforrást" igényel, viszont napjainkra az informatikai rendszereknek sikerült olyan komplexitást elérniük, hogy nagyon kevés olyan ember van, aki több területen is lehet "guru".. Én több mint 20 évet dolgoztam/dolgozom? informatikusként.... valami pici rálátásom van a dolgokra. A fiam most megy középiskolába és informatikus akar lenni... mint majdnem minden második fiú, sajnos már itt is iszonyatos a túljelentkezés. Az informatikának viszont olyan sok területe van, hogy azt kijelenteni hogy "felejtős" azért az túlzás. Például, ahhoz, hogy valaki jó Cisco szaki legyen (papíron is), a tapasztalat, gyakorlat mellett bizony rengeteg pénz is kell (persze ha a cég fizeti akkor nem gond), tanfolyamok vizsgák, stb, többe van mint ha valaki fizeti magának az egyetemet (és számos egyetemi képzésnél többet is ér). Az, hogy nem kell hozzá semmilyen előképzettség..? Diploma valóban nem kell hozzá, viszont azt garantálom, hogy Gazsi, vagy Béla az utcáról nem fog sok sikerrel járni... Hálózati szakikra pedig mindig szükség lesz. (Én nem vagyok az) A kiöregedés kérdése is érdekes... folyamatosan képezni kell magát az embernek, és akkor talán nem "öregszik" ki.
Számos esetben előfordulnak egyébként olyan problémák mikor jó az öreg a háznál(főleg ha megnézzük, hogy bizonyos cégeknél milyen őskövület szutyok szoftvereket, stb használnak), mert a fiatalabbak csak pislognak. Az informatika más területein is vannak lehetőségek. Jó programozókra mindig szükség lesz (hiába visznek egy csomó dolgot Indiába, stb) , persze ezen a területen(sőt) is csak úgy lehet tartósan megmaradni, ha az ember egész életén át tanul. További lehetőségek: adatbázisok, multimédia, stb.... és azok a területek amikről még nem is tudunk. A lényeg: csak az akarjon informatikus lenni, akinek nem probléma az, hogy egész élete alatt majd tanulnia kell.
Ja, csak a vicc kedvéért :-) én például rengeteg 40+ informatikust ismerek, sőt 60+ is.....