Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #602119

Nem véletlenül írtam korábban azt, hogy a simor andrás csinovnyik alatti MNB poltika FELértékelődésre ítéltette a forintot, ami iszonyatos pénzekbe került és nem véletlenül azt, hogy EZ önmagában a mai Magyarország betegségének legfontosabb oka, és okozója. EZ most megszűnt létezni, tehát visszatérhet a forint oda, ahová már régen kerülnie kellett volna.

Ha most a Forint beáll a rendes árfolyamára, akkor az ~330-350 HUF/EUR-t jelent, egyebekben szvsz 3-4% alapkamat mellett. Ekkora adósságszint mellett a 2% szerintem nem járható.

A 3-4% viszont annyit tesz, hogy ez előtt a lépés előtt a devizahiteleket bár de jure nem, de de facto KÖTELEZŐEN át kell váltani forintra, hiszen a 3-4% alapkamat ELŐTT kell váltani, amikor a forint még "erős lesz", ugyanakkor a kamatok százaléka már kedvezőbb is lesz, mint a CHF hiteleké, hiszen forint esetében például az úgynevezett hazug CDS árazás kiesik a játékból, a költségek már most is forintosítva vannak. Amikor ez megtörténik, akkor jöhet például a 330-350 HUF/EUR árfolyam és a 3% alapkamat.

2% szerintem nem játszhat ekkora államadósság mellett, mert annyiért nem ide hoznák a pénzüket a külföldiek, de ha az államadósság lemegy 40-50% GDP környékére, akkor jöhet akár a 2% is. Az viszont szvsz legkorábban jövőre, a választások után lehet lehetséges elméletben is.

A 10% áfáról szó sem lehet, az megborítaná a költségvetést.