Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Kriszti@n Előzmény: #601153

pontosan erről van szó. a szürke és feketegazdaság fejlődéséről.ameddig a magyar árak akár élelmiszerben akár tf cikkekben, 30-40%-kal drágábbak mit a környező országok bármelyikében ,nem luxus, hanem spórolás külföldön vásárolni.(a szolgáltatásokra ez nem igaz)

egy középszinten(ami lassan eltűnik) élő ember, aki nem napiszintű vásárlásra van berendezkedve, és megteheti hogy egy hónapban egyszer kimegy külföldre, az éves szinten jelentős összeget takarít meg. minek költsön itthon? a nemzeti öntudat miatt?kint a leárazás pl élelmiszerben valós 60-70% leárazást takar.áfacsalás. más dolog, de beszéljünk róla. itthon nagyobb összegű áfa visszaigénylés azonnali nav vizsgálat.külföldi eu-s vásárlás esetén a netto vásárlás áfa megtakarítást is jelent egyben,ameddig a cégben van az adott dolog nyilvántartva. jogszerű és törvényes. ez pl csalás?hozzátaszem,mindig törvényesn csináltam és csinálom az összes vállalkozásomat(emiatt is voltam kénytelen egyes részeit felszámolni).de kérdem én akkor minek az eu? elvenni?