Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Spade Előzmény: #599421

"A statisztika egy tudomány. A statisztika a legjobb esetben is arról szól, hogy egy bizonyos eredmény érdekében gyűjtenek adatokat és abból csinálnak táblázatokat, és annak alapján vonnak le következtetéseket.

Ebből következően a statisztikát ÉLBŐL a CÉLJA határozza meg, vagyis a statisztika nem lehet objektív, egyszerűen azért, amit Churchill is mondott (csak ezek szerint nem értetted meg): "csak annak a statisztikának hiszek, amelyet magam hamisítottam". "

.

Ezeket nem mondhatod komolyan, a statisztika a matematika egyik ága, nagyon is rigorozus és valószínúségszámításilag meghatározott és semmilyen célja nincs csak a megfelelő reprezentáció (eloszlás) elérése a mintában. Mint ahogy a 2+2= 4-nek sincs célja azon túl h tudjál számolni. Tehát a statisztika egy eszköz és mint ilyennek pontosnak kéne lennie azt mutassa (reprezentálja) amit mérni szeretnének vele. Ha f@szod csak 10 cm de kreálsz egy mérőeszközt ahol a beosztás 5 mm-es de cm-nek nevezed el és így a f@szod hossza 20 cm-t mutat már örülni fogsz ? :) Aligha, legfeljebb csak addig amíg a csaj a kezébe nem fogja.

.

Amit Churchill mond abból csak az látszik tök hülye volt a matekhoz és még azt h a statisztika a politikusok játékszerévé vált a jegybanknál is meg a mindenkori kormánynál is, az ellenzéknél is, de még most a büntiző EU-nál is, de ez nem jelenti azt h direkt torzítani kéne az adatokon mert az nem statisztika hanem valami f@szság.