Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #599217

Te ugye direkt csinálod, hogy hülyének nézzenek? :)

A statisztika egy tudomány. A statisztika a legjobb esetben is arról szól, hogy egy bizonyos eredmény érdekében gyűjtenek adatokat és abból csinálnak táblázatokat, és annak alapján vonnak le következtetéseket.

Ebből következően a statisztikát ÉLBŐL a CÉLJA határozza meg, vagyis a statisztika nem lehet objektív, egyszerűen azért, amit Churchill is mondott (csak ezek szerint nem értetted meg): "csak annak a statisztikának hiszek, amelyet magam hamisítottam".

Érted már?

NEM a statisztika a lényeg, hanem azok az adatok, amelyekből a statisztika felépül, mert AZOKNAK KELL EGZAKTAKNAK LENNIE.

Magyarán szólva, bármely statisztika összeállítható úgy, hogy az érdekeidet, vagy az érdekeid ellentétét szolgálja. Ehhez például elég az, ha megváltoztatod a "kiindulópontot", például 2000-hez, 2005-höz, 2010-hez viszonyítasz, és máris teljesen más értékeket fogsz kapni STATISZTIKAILAG. Értöd? :)

Nem véletlen, hogy ki szoktam kelni simor andrás csinovnyik ellen, aki az MNB-ből olyan statisztikákat küldözget ki, amelyek nem szolgálják az ország érdekeit, mert MINIMÁLIS odafigyeléssel (például összehasonlító év választása) lehetne olyat készíteni, amely szolgálja az ország érdekeit.

EZÉRT nem szabad összekeverni a marxista "hazudunk reggel délben és estével" azt, amiről én beszélek, ugyanis a marxisták nem egyszerűen a statisztikát hamisították meg, hanem a statisztika alapját szolgáló adatokat is, és ez egy óriási különbség.

A statisztika ugyanis NEM TÉNY adat, ennek megfelelően valójában az az értelmezhetetlen, amikor azt valaki TÉNYKÉNT akarja megnézni. Ezzel szemben a tényadatok azok, amelyek lényegesek, és azokat nem szabad meghamisítani. És ez ügyben emlékeztetnélek arra, hogy ezen kormány esetében HAMISÍTOTT adatot nem talált senki és sehol, sem előre nézve, sem visszafelé ellenőrizve. Ugyanakkor azok az adatok, amelyek alapján a 2006-os költségvetést tervezték hamisak voltak, és a választáis évben, a választások előtt Brüsszelnek elküldött adatok is hamisak voltak, sőt mi több, A TÉNYADATOKAT KI SEM KÜLDTÉK a választások előtt.

Röviden, én elvárom, hogy ahogy írtam, a magyar állam a statisztikáit MAGYARORSZÁG érdekeinek megfelelően állítsa össze, mert ehhez minden joga meg van, és nem csak joga, hanem KÖTELESSÉGE is az, hogy amennyire lehet, jó színben mutassa be az országot. Ugyanakkor természetesen elvárom azt is, hogy a statisztika alapjául szolgáló összes tényadat a valóságnak megfelelő legyen, azok időben és pontosan jelenjenek meg, bárki által hozzáférhető módon.

De egy statisztikát ténynek hívni... csak a miheztartás végett, a statisztika általában közelebb áll a hazugsághoz, mint az igazsághoz, és ez leginkább abból vehető észre, hogy egy statisztikát mindenki úgy magyaráz, ahogy csak akar.