Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

prospero Előzmény: #598466

Aki itt kreativan próbálta meg kezelni a foglalkoztatási létszámot az Te vagy, mivel nem látod be, hogy a negyedéves adat egy átlagos szám, és a tényszerű számbavételhez az szükséges, hogyha valaki 3-ból 2 hónapot dolgozott, az mindkét hónapban 1-1 fő foglalkoztatottat jelent. Tehát akár van 1 havi szünet a foglalkoztatásában, akár nincs ez egyáltalán nem befolyásolja a foglalkoztatási statisztika adatait. De továbbra is állítod, hogy kreatívan kezelik ezeket az adatokat, holott a tények alapján járnak el és ez nem torzítja a statisztikát. De Te állítod, hogy igen.

Egyszer megnéztem a 2010. január márciusi adatot és az akkor még szeptember-novemberi, vagy októberi adatot és a foglalkoztatási különbség 190 ezer főre jött ki. Erre emlékeztem. Elismerem, hogy a foglalkoztatás bővülés a második negyedéves adatról indítva "csak" 160 ezer fő.

"2010-ből meg jellemző, hogy a legalacsonyabb 1. negyedévest veszed, a kormányváltás nem akkor volt, minden statisztika a 2.-al számol" Leírtam, hogy a szocik javára tévedtem. Ugyanis a januári-márciusi adat 3716 millió fő volt, de én emlékezetből 3,780 millió főt írtam induló adatnak, a 2. negyedéves adat, pedig 3,730 millió fő körül alakult, tehát 50 ezer főnyit tévedtem a szocik javára. A záró adatom pedig 3930 millió fő volt (november végi kb) amit beírtam a kettő különbsége pedig 150 ezer fő.

A 190 ezer később kavart be, amikor egy másik hozzászólásba beírtam szintén emlékezetből.

Abban tehát megegyeztünk, hogy nem a közmunka miatt nőtt meg a foglalkoztatás. Én ennyit állítottam nem többet a létszámban tévedtem a szezonális hatások miatt. Te jöttél azzal, hogy a KSH manipulálja az adatokat. Bizonyítottam, hogy amit Te manipulációnak gondolsz, az a tényszerű adatfelvétel.

Egyébként a savazást megérdemlem, tanultam az esetből: még akkor sem szabad így számokat beírni, ha egyébként az ellenzék javára tévedsz, mert a számok támadhatóak és ezzel hiteltelenné lehet tenni a lényeget.

A lényeg pedig az, hogy 2012 utolsó negyedévében 160 ezer fővel dolgoztak többen, mint 2010 második negyedévében. És nem a közmunka hatása miatt.