Re: nincs cím
Scipio Előzmény: #598246Tényleg nem lehet ezt megérteni? "akkor még egyszerűbben: dolgozott az első negyedévben? Igen, végig: 1 fő. Igen 1-2 hónapot, aztán nem: 1 fő, igen 2x1 hónapot: 2 fő. Most már érthető, hogy jelenik meg kétszer és miért éri meg ezt megjátszani?" És még mindig havonként számolsz..., lassan megint eljutunk ahhoz a jelzőhöz, amit már elsütöttek párszor veled kapcsolatban...
Ez a legszebb szöveged: "ráadásul megpróbáltad aláásni a KSH-val szembeni bizalmat, hogy manipulálják a foglalkoztatási adatokat"
Nem akartam erre a szintre lemenni, de akkor lássuk, ezzel kezdted: "A foglalkoztatás alakulásáról ott a beszédes statisztika a KSH honlapján. 2010 márciusában kb. 3,780 millió fő dolgozott Magyarországon" - a ksh-n nincsennek ilyen statisztikák, mert havi adatokat a foglalkoztatásról eleve nem közölnek, ez valójában 2010 II. negyedévi...
"akikből kb. 90 ezer fő volt közmunkás," - közmunkaadatokat havit ugyan közölnek, csak éppen 2010 márciusában még 80k sem volt, szerintük...
"2012 decemberében pedig kb. 3,930 millió fő," - ez meg valójában 2012 III. negyedévi, azaz pont a nyári szezonális munkák csúcspontját mutatja, így majd 30k-val magasabb mint a 2012 legutolsó negyedéves adat, persze ez "véletlenül" pont jól jött a szocikkal való összevetésednél..
"akikből az átlagos közmunkalétszám szintén 90 ezer fő." - a 2012 dec-i adat meg vsz még ki sem jött, így max. kitalálhattál egyet...
Azt meg már először is leírtam, hogy tavaszt-nyárral nem vethetünk össze, mert jellemzően minden évben 40-60k-s megugrások vannak az említett szezonális munkák miatt... Mindezekhez én oda is raktam a ksh linkjeit, így az én állításaim visszakereshetőek...
Ezzel azt hiszem le is zárhatjuk a kérdést, ki az aki a ksh névvel próbálja legitimizálni a téves, kitalált számait ill. ki manipulál az általuk valóban közölt, csak éppen nem arra az időszakra vonatkozó ill. egymással össze nem vethető számaival. És a mai részmunkaidős próbálkozásaidról - amiknek megint csak a belinkelt ksh táblázatok mondanak ellent - ne is beszéljünk...
De azért köszi, legalább kicsit beleláttam, hogyan is működik a fideszes agitprop, ha a ksh egyébként is javunkra manipulált - hogy hogyan szintén linkeltem pár módszert - számai nem domborítják ki kellőképpen pártunk sikereit, akkor kezeljük őket kreatívan :)