Re: nincs cím
Előzmény: #596220Nézd, az a pár tízezer ember, aki benne marad, az éppen jó lesz elrettentő példának, tehát nem érdemes velük tovább foglalkozni. Nem mellesleg a fától nem látod az erdőt: Minél tovább fogják INGYENESEN fenntartani a számlákat, és minél tovább fogják benn tartani a pénzüket úgy az emberek hogy nincs, mert soha nem is volt jogszabály a kifizetésekre nézve, sőt mi több, a jelenlegi rendszerben ki sem lehet fizetni ezen pénzeket, annál inkább látható lesz bárki számára, hogy ez egy egyszerű spekuláció volt, amiben pár tízezren jártak jól és egyebekben valójában mekkora lehúzás is volt az egész, ha ingyen is fenntartható a rendszer, miközben korábban akár nagyon sok százalékot is elloptak tőlük évente. Vagyis a rendszer esetleges fennmaradása éppen annak köztörvényességét bizonyítaná.
Önmagában tehát a fennmaradás igazolni fogja a rendszer felszámolásának társadalmi szükségességét és helyességét, hiszen a sültgalambra spekulálókon kívül épeszű ember nem marad egy olyan rendszerben, aminek egyáltalán nincs járadékfizetési oldala, és méginkább furcsa az, aki ennek hiányában ezt képes bármiféle "nyugdíjrendszernek" nevezni.
Ha nagyon akarod, maradt egy életbiztosítási torzó, amely akkor fizet, ha meghalsz. Ez azonban nem több mint spekuláció, hiszen arra spekulálsz, hogy előbb halsz meg, mint hogy nyögdíjad lenne. Spekulálsz arra, hogy az örököseid mennyit örökölnek. Hogy úgy mondjam, ez azért valahol szerintem nagyon beteg gondolkodásmód. Egyébként nem azt mondom, hogy nincs benne logika megnézve a halálozási számokat, illetve azt, hogy mikor lesz majd nyögdíj amire nyögdíjba mehetnél, de ettől ez még nem több közönséges tőzsdei spekulációnál, amikor a saját életedre nézve kötsz fogadást, amit más arat le. Normális ember szerintem nem az örököseinek halmoz fel a halála utánra, hanem magának a nyugdíjba vonulásra.
És hogy most mást ne mondjak, azért az emberek többsége szerintem így gondolkodik, azaz arra épít, hogy nyugdíjas lesz élete vége felé, és ezért nem mindegy, hogy ő kapja a pénzt akkor, amikor annyi idős lesz, vagy az örökösei, miután megdöglend, amit ennek okán már alig fognak várni.