Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #596134

"2. Ez kb. 75-80%-ra elég a többi honnan megy ?"

Tetszik nézni a költségvetés egyenlegét időnként? Idén januárban éppen többlet volt a nyögdíjkasszában, vagyis momentán a nyögdíjkassza egyensúlyban van. Ez pontosan azt jelenti, hogy amennyi járulékot beszed az állam ezen a jogcímen, azt fizeti ki ezen a jogcímen. Azaz jelenleg a rendszer nem csak működik, hanem éppen fenntartható is. Egyebekben azonban éppen azt vezettem le korábban, hogyha ezt a rendszert megbontod, akkor valóban csak 75-80% fog rendelkezésre állni (manyup esete) és ebben az esetben a hiányt mindenképpen a költségvetésnek kell kipótolnia.

Ezt pediglen kétféleképpen teheti meg, az egyik az, hogy VAGY adót emel(!), amellyel behajtja ezt a pénzt a jelenben (magyarán többletadó elvonásból finanszírozza a manyupot!!!), vagy a jelenben adósít el államadósságilag, hogy a nyögdíjkassza hiányát finanszírozni tudja. Ez utóbbi azonban annyit tesz, hogy a jövőbeli nyögdíjasok és dolgozók jövedelmét adósítja el azért, hogy a jelenben(!) tudjon kifizetéseket megtenni. Magyarán szólva, mindkét esetben megterheli az állam a jelent és a jövőt is, és mindkét esetben megfizetteti adó formájában a manyupot az adófizetőkkel. Röviden: Szó sincs a nyögdíjjárulékok egy részének átirányításáról, egyszerű kreatív könyvelésről van szó. De ha nagyon akarod, egy erőszakos kommunista vagyoni átrendezést is bele lehet vízionálni, amely a nyikhaj, pénzét külföldön offshoreban tartóknak kedvez az itthon ingatlannal rendelkezőkkel szemben, mivel tartós transzfert hozott volna létre a magyarországi rezidensek irányából az itt számottevő ingatlanvagyonnal nem rendelkező, de magas jövedelmű réteg irányába.

"Ebben én a te helyedben annyira nem lennék biztos."

Már elnézést, de miért is nem? 10%-nyi manyupos maradt első körben - ami azért elég sokat mondó -, de az, hogy ezek közül most már csak ~15% fog maradni, az mindent elmond szerintem arról, hogy maradni akartak-e ebben a rendszerben az emberek ezen feltételrendszer szerint (nyögdíjkassza egyensúlyban van, államadósság nem növekedik, adót lehet csökkenteni - helyesebben, nem kell növelni a hiánycél tartása érdekében), vagy sem.

"Értem én, hogy a nyugdíjak infláció feletti emelése feltétlenül szükséges a szavazó bázis miatt de gondolkozni lehetne."

Elnézést kérek, de ez eddig egyáltalán nem volt téma, nem értem hogy jött ide, vagy miről van szó.

"Majd ha lesz miből de félek még várni kell arra az 500000 adófizetőre egy kicsit, hogy visszajöjjön Magyarországra."

Nem igaz, hogy ennyire nem lehet érteni, hogy miről van szó: 500.000 magyar állampolgár utal haza a jövedelméből Magyarországra pénzt, magyarán szólva ezzel segíti Magyarországot. Miért kellene hazajönniük?