Re: nincs cím
prospero Előzmény: #594382"Amit a tőzsdéről írsz, az nettó baromság, és nem akarom elmagyarázni neked alapjairól a működését, hogy aztán úgyse értsd meg, mert nem akarod megérteni."
Én nem becsülöm alá a szellemi képességeid. Ettől bonyolultabb dolgokat is megértettem már, maximum nem értek vele egyet. Az nem ugyanaz.
"Amit utána írsz, az stimmelne pontosan, ha nem lenne a manyup, ami meg visszaadja a jövőben a különbözetet."
Amiről én írtam, az az, hogy egy jelenlegi 1 havi nyugdíjcsökkentés következtében csökken az a 75%-nyi rész mondjuk 1 havi összeggel, amiben a jövőben jogosult lettél volna. És itt nincs semmilyen kompenzáció, mivel a rendszer úgy lett beállítva eredetileg, hogy 25%-kal kevesebbet fizetsz be az állami alapba de 25%-kal kevesebbet is kapsz belőle. A 25%-nyi részből ami mnypba ment kaptál volna HOZAMTÓL FÜGGŐEN többet vagy kevesebbet, mint a lecserélt állami nyugdíj 25%-a. Egyensúly esetén ez lett volna.
Felborult az egyensúly, aminek következtében 1 havi nyugdíjat kellett volna elvenni manyup fenntartáshoz, amivel a jövőbeli 75%-ot csökkented a jelenben, és megmarad az eredetileg tervezett mynup 25% hozamtól függő része.
Nincs többlet kompenzáció a jelenbeni nyugdíjasoktól a jövőbeniek javára, hanem pontosan arról van szó, hogy minden nyugdíjcsökkentés esetén már a jelenben elveszel a jövőbeli magadtól a nyugdíjcsökkentésben szereplő mértéknek megfelelő összeget az állami nyugdíjadból.