Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Papus_stock Előzmény: #594050

Persze ez így megint nem igaz de bólogatsz hevesen prospero gondolom ezen mondatára.

>>AT szerintem arra gondol, hogy az állami szféra nettó bérköltsége egészében a generált >>adóbevételekből (magánszférától elvont adók formájában) van finanszírozva - jobb esetben.

Az állam szolgáltat is bár rettentő drága a szolgáltatásainak ára. Lecseréltem a 13 éves autómat egy 4 évesre mert alkalom adódott. Ez nekem majdnem 100.000.- forintomba került. És ez biztos,hogy nem a magánszférától elvont adó kategória.

A 3059-ed meg megint érdekes.

>>még magáncég esetében is arról van szó, hogy az állam adóbevételről mond le, tehát nem >>a dolgozó ad pénzt a rendszerbe ...

Olyan dologról mond le az állam szerinted ami nélkülem nem is keletkezne. Ha én nem dolgozom az állam bevétele 0 azaz nulla forint sőt kiadása van. Ha dolgozom akkor "nagy kegyesen" megengedi, hogy a produktum értékének kevesebb mint fele az enyém. Ez a torz arány minden baj okozója. Hagyja nálam a 80 %-át majd én eldöntöm pl. mennyit adok belőle az én nyugdíjas szüleimnek. Eldöntöm melyik iskolának vagyok hajlandó fizetni a gyerekeim oktatásáért. Eldöntöm ki legyen a belgyógyászom. De most az állam akarja eldönteni helyettem csak az a baj, hogy nem ért hozzá.

P.