Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #593969

"Ma nincs öregségi nyugdíjas 47 szolgálati évvel :)"

Már hogyne lenne? Minden nő jogosult rá... egyébként én ezt találtam:

"Teljes nyugdíjra az jogosult, aki betöltötte az öregségi nyugdíjkorhatárt + legalább 20 év szolgálati idővel rendelkezik.

Előrehozott öregségi nyugdíj: nők esetében 59. életévet betöltötték - 1952-ben vagy 1953-ban születtek; férfiak esetében 60. életévet betöltötték - 1950-ben születtek. A fentiek mellett feltétel még, hogy legalább 40 évnyi szolgálati idővel rendelkezzék az illető, és nem állhat meghatározott biztosítással járó jogviszonyban."

Egyébként, ha nincs olyan, mint amilyen helyzetben te vagy, akkor válasszad a hozzád legközelebbi időpontot ;)

"Én is pont ezt mondtam de majd lesz mert eljön az idő amikor az első manyupos nyugdíjba megy."

Node kérlek alássan, 2012-ben MÁR KIFIZETÉSNEK kellett volna lennie a manyupból, ennek ellenére 2010 áprilisáig csak odáig jutottak el, hogy elprivatizálják a magánvagyonodat (ennyit arról, hogy a liberálkommunisták mit értettek "magánvagyon" alatt), miközben mint immár pénztári tag esetleg már kussban maradhatsz, hiszen már nem leszel tulajdonos. Sőt mi több, még a kifizetés rendszere is olyan bonyolult volt elvi szinten is, hogy az kizárható, hogy megvalósítható legyen, de az is csak arról szólt, hogy még egy ingyenélő hordát tartsál el, ami a kifizetéseket intézné.

Meglehetősen különös vágy tehát, hogy majd lesz ilyen, hiszen már lennie kellene.

"És természetesen nagy eltérés nem lehet mert az teljesen érdektelen miből jött össze a tőke."

De az nem, hogy milyen címszóval. Például a manyup nem életbiztosítás, hanem járadékszolgáltatás alapvetően, ennek megfelelően élből nem alkalmazható rá ugyanaz a szabályozás, hiszen egy életbiztosításnál a legnagyobb kockázat a halál, a járadéknál meg az, hogy túléled az indulóvagyonodat. Az ÖNYP-vel sem összehasonlítható a rendszer egyébként azóta, amióta viszont az egyösszegű kifizetést tiltották be. Szóval jelenleg fogalmad sem lehet arról, hogy hogyan, kitől, avagy miképpen kapnál pénzt, mert a jelenlegi (a 2010 áprilisában) életben lévő szabályok szerint csak egyet tudhatsz: Az az intézmény, ami a pénzedet kezeli, az biztosan nem jogosult arra, hogy számodra kifizetést teljesítsen.

"A járadék fizetés módjában nem állapodtunk meg a mai napig bár 2013-tól elméletileg lehetne manyup járadékos."

Hát éppen ezt mondtam :) Mit akarsz akkor majd tíz év múlva megtámadni, hogy "nem erről volt szó", amikor úgy írtál alá szerződést, hogy "semmiről sem volt szó".