Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

xmann Előzmény: #593957

nagyon találgatni nem kell, ilyesféle életjáradék etrmékeik a biztosítóknak már most is vannak, és mortalitási táblákban elég erősek, úgyhogy nagyjából lehet tudni, hogy mondjuk egy 70éves ember amikor nyugdíjba megy, mer addigra kb az lesz a korhatár, él még vagy 12 évet, tehát a nyugdíját úgy kell kiosztani, hogy a felhalmozott megtakarítását 144 részben kapja. Nem kell aggódni, átlagban ki fog jönni, lesz aki hamarabb murdál meg, lesz aki később.

Ha volt havi 250ezres fizud és levontak 8%-ot, az havi 20k, ez mondjuk 45 éven át 10,8 M Ft. Számoljunk reálértékben, tehát nem kell inflációt bekavarni, minden mindig inflációval megy fel. Ezt a 10,8 M-t kell szétosztani 144 részre, ez havi 75 ezer. ha 20 év a várható élettartam, akkor havi 45 ezer. Ennyit kapott volna manyupból öregkorában a csóka, ez a volt fizujának 18-30%-a. HA nincs reálhozam. én nem számolok vele. Szerintem ez jól jött volna neki, különösen hogy az államtól alig számíthat valamire mert lesz egy csomó nyugi, meg elég kevés dolgozó hamarosan