Re: nincs cím
prospero Előzmény: #593823Ha igaz amit mondasz - szerintem nem az - ez akkor is csak 700 ezer embert érintett volna maximum és nemcsak fideszes érzelmű emberek által vezetett iskolák, kórházak, közintézmények vannak.
2,7 millióan léptek vissza, akiknek nem érte meg a mnyp pénztárban maradni, elmondtam azt is miért. 12 évnyi megtakarítás után az átlagos összeg 1 millió forint volt, úgy, hogy 2 millióan léptek be a rendszerbe induláskor. Akik maradtak azoknak nyilván nagyobb összeg volt a számláján -racionálisan, vagy nem hallgatott a józan eszére és az elvek alapján döntött - irracionálisan.
20 millió megtakarításból kapsz havi 40 ezer forint nyugdíjat jelenértéken. 1 millió forintból, hogy lesz 20 millió 20 év alatt? Ha 12 év alatt 1 millió forint lett?
Mint mondtam, egyéni szinten lehet, hogy jól jártak egyesek, hogy maradtak - megtakarítás függvénye, jövedelem függvénye. De társadalmi szinten nagy rábaszás lett volna a vége, ahogy ezt szépen megmutatta, hogy az ország csődbe ment, hiszen a 10 milliárdos adósságnövekedésből kb. legyünk jóindulatúak 2 ezer milliárdot okozott minimum a mynp-ba történő utalás. Az adósságnövekedés minimum 20%-át ez okozta és a mnyp bevezetése után 12 év múlva csődbe is mentünk.
Ha ez jól működő rendszer lett volna, nem megyünk csődbe.