Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

prospero Előzmény: #593852

Ami látszik a folyamatokból egyértelmű. Minél több devizaadósságot forintra cserélni, mind állami, mind lakossági szinten, és beindítani a belföldi megtakarításokat pl. egykulcsos adó segítségével, végtörlesztéssel - aminek egy részét arra próbálják terelni, hogy belföld finanszírozza az államadósságot. Szerintem jó a stratégia és egy rossz de szükséges következményt (IMF hitel felvétel) érdemes lecserélni egy jó stratégiára.

Kérdéseidre a válasz 2012 év alapján:

Teljes adósság 2011: 20,955 milliárd

Teljes adósság 2012: 20,720 milliárd

Csökkenés: -235 milliárd

Forintadósság 2011: 10,362 milliárd

Forintadósság 2012: 12,042 milliárd

Növekedés: +1680 milliárd

Ebből az 1680 milliárdból (+1704 kibocsátás-24 milliárd törlesztés) külföld kezében landolt 1211 milliárd és a külföld kezében lévő állomány 5008 milliárdra nőtt. Belföldi kezében 493 milliárd landolt. Kizárásos alapon belföldi állomány: 12,042-5008 = 7034 milliárd, ami 6541 milliárdról nőtt meg.

Tehát külföld forint 2011: 3797.......külföld forint 2012: 5008 milliárd

Belföld 2011: 6541 milliárd ............belföld forint 2012: 7034 milliárd

(Közben ne felejtsük el, hogy 1700 milliárdot felemésztett a végtörlesztés a lakossági szektorban. Szóval lesz ez még jobb is.)

Deviza 2011: 10,171 milliárd

Deviza 2012: 8,326 milliárd

Csökkenés: -1843,9 milliárd

Szerintem ez egy az egyben külföld volt eddig, de 80%-ban biztosan.

Szerintem nem rossz csere ilyen viszonyok közepette leváltani a devizaadósságot, ( hogy bármely pillanatban jöhet egy euro erősödési hullám mondjuk a térségi devizákkal szemben, amin a forint 10%-ot veszt és ez az államadósságot pillanat alatt 800 milliárddal dobja meg, bármilyen kedvező is az IMF hitel kamat....)

IMF-et érintő egyéb nyilatkozatai pedig szerintem teljesen helytállóak és a valóságot írják le, ami az IMF által készített országjelentésből kiolvasható, semmi politikai felhang nem volt benne: Az IMF-nek nem tetszik a magyar gazdaságpolitika, nem ért vele egyet, ennyit állapított meg Barcza, nem többet, és ezt eddig is tudtuk.

De végre elmondta valaki közérthetően, hogy nem azért nincs hitelezés, mert bankadó van, meg a jelenlegi magyar gazdaságpolitika miatt, - baloldali bullshit szerint - hanem azért, mert tele vannak jelzáloghitelekkel a bankok 20 évre leköttötten, amit nem dobhatnak ki csak úgy a könyveikből, és ráadásul túl van hitelezve az ország szemben az irigyelt szlovákokkal.

Nem is fogják meghívni egyhamar Olgika műsorába, mert az ellenzéknek ezek a tények, mint ördögnek a tömjénfüst - zavart okoznak a fejekben, ahogy Olgikán is láttuk. :-)! Bár gondolom, mivel ez az ellenzék számára ezek az infok megemészthetetlenek, egyszerűen figyelmen kívül hagyják őket.