Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #593705

Ezt most nem értem: A manyup elindulása ELŐTT hogyan léptek volna be a rendszerbe?

A manyup a bevezetésétől kezdve KÖTELEZŐ volt bizonyos életkor alatt, afölött pedig nem is ajánlották senkinek sem a belépést.

Mint írtam, én NEM akartam belépni, de egzisztenicális fenyegetéssel (komoly bűnetés, bírósági eljárás meglebegtetése) mégis rákényszerítettek. És az is biztos, hogy én addig kitartottam, ameddig csak lehetett. Talán én voltam az utolsó mohikán, aki NEM volt hajlandó a manyupnak pénzt utalni, de az államnak igen. Bizony, ezt próbálja majd egyszer összerakni pár liberálkommunista ideológus, hogy én megbíztam az államban akkor is, amikor a szociáldemokraták voltak hatalmon, mert én tudok különbséget tenni egy állam és a kormánya között. Mert az utóbbiak jönnek-mennek, de az előbbi marad.

Szóval, amig volt rá esély, hogy hátha ezt a 2/3-os terrort mégis eltörlik, vagy ki lehet belőle maradni, én addig próbáltam az állam felé utalni a járadékokat, hátha fenntarthatom a normál nyugdíjra az esélyemet, mert én nem akartam a nyugdíjamat a tőzsdéző maffiára bízni. Reméltem, hátha lesz valami kibúvó. De nem így történt, mert a mocskos ávós besúgó terrorbanda annak ellenére feljelentett, hogy mi az, hogy nem utalok nekik, és hogy merészelem az államnak utalni az ő pénzüket, mert az nekik jár, hogy még tagsági papírt sem küldtek róla, hogy ott lennék tag.

Én tehát egyáltalán nem úgy emlékszem, hogy lett volna a manyupnak "önkéntes" időszaka, ami után tették volna "kötelezővé" a belépést, szóval inkább rákérdezek, mire gondolsz?