Re: nincs cím
Előzmény: #593407Szerintem egyikre sem szabad bízni az életed, de ha választani kell, akkor az államban inkább bíznék, mert ott van választás is időnként, amit viszont el lehet lopni, mert semmiféle hozzáférésem nincs az ott lévő pénzhez, azt én biztosan tiszta veszteségnek nevezném.
Egyébként az ÖNYP mindig jobb volt, mint a manyup. Az 50% 13 év alatt elég karcsú hozam egyébként, ez még az inflációt sem éri el. Ez volt az egyetlen, ami miatt nem pontosan értem a számításodat, eszerint ugyanis még reálhozamod sem igazán lehetett volna.
Én egy dolgot néztem: A manyup rendszer miatt évente 500 milliárddal több adót kellett volna beszedni és azt nekem kellett volna a nyugdíjamig részben finanszírozni, ehhez pedig látod, na ehhez semmi kedvem nem volt. És ezt bármikor és bárkivel szemben felvállalom, ahogy az is nyilvánvaló számomra, hogy pusztán az ebből megtakarított pénz normális befektetésével jóval több vagyonom lesz öreg koromra, mint az ellopott pénzekből várt alamizsna esetében. ÉS ez a pénz valóban az enyém, bármikor az enyém, és akkor adom oda másnak, vagy örökli valaki, amikor meghalok és senkinek nincs beleszólása abba, hogy mit teszek vele. EZT hívom én az ÉN pénzemnek, AZT, amihez semmi közöm nincs és csak egyet tudhatok: BIZONYOSAN EGY FILLÉRT NEM LÁTOK BELŐLE VISZONT, azt én továbbra sem értem, hogy hogyan lehet saját tulajdonnak nevezni.
Egyébként - csak a vicc kedvéért - csinált valaki manyup imádó valaha olyan számítást, hogy SZERINTE mekkora járadékot kapott volna onnan, ha végigmegy a rendszer még mondjuk 20 évig?