Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: törölve

Előzmény: #593049

Áá! Én egyáltalán nem beszéltem fedezetlen pénzkibocsájtásról. Én arról beszéltem, hogy a jelenlegi rendszer egyértelműen teljességgel rossz, veszteséges, és így nem szabad működtetni az intézményt. Erre írtam például azt, hogy leváltja a külföldi (nulla százalékos) devizakötvényeket magyarra, és a magyar költségvetés forintban törleszt, az MNB konvertál devizára és a devizaadósság megszűnik. És tulajdonképpen ennek eleve így kellett volna működnie, ha egyetlen pillanatig igaz lett volna az, hogy erről szólt a 20 milliárd EUR LEHÍVOTT hitel. Ehelyett alig kamatozó idegen kötvényeket vett az MNB hagyva, hogy a magyar állam DRÁGÁBB kötvényeket bocsásson ki, vagyis bár magánál hasznot mutatott ki a szemét liberálkommunista csinovnyik, de annak az árát a költségvetésen keresztül mi fizettük ki.

Ezért történt meg az, hogy ahelyett, hogy stagnált volna az adósság, ahelyett extrém mértékben megemelkedett (xmann mindig azt felejti el, hogy ha igaza lenne a leváltásban és konverzióban, akkor az adósságszint STAGNÁLT volna ezen időszakban, mert a forintot devizával váltottuk volna ki - ehhez képest pont a felvett 20 milliárd EUR-nyi devizával ugrott meg az államadósság), vagyis valóban volt valamennyi leváltás, de a nagy része felzabáltatásra és az MNB-ben parkoltatásra került azáltal, hogy az államnak fel kellett vennie a devizaadósságot a piacon, aminek a """fedezete""" az MNB-ben volt.

Ha tehát az MNB csak annyit tesz, hogy amikor az állam visszatörleszti FORINTBAN az adósságszolgálatát, azt leváltja devizára és megsemmisíti a betétet/devizát (nulla eredményt ad), akkor azonnal csökkenhet a tartalék szintje, egyszer azért, mert csökken a rövid távú adósság (javul tartalék/az éven belüli lejárati arányi), másrészt azért, mert tényleg megszűnik a devizaadósság, és leginkább azért, mert nem szükséges az úgynevezett "liberálkommunista devizatartalékot" finanszírozni.

Márpedig, ha csak 10-15 milliárddal kevesebb devizatartalékot kell finanszírozni az év végére, az igen komoly megtakarítást fog jelenteni. Pontosan arról szól ez az egész kérdés, hogy a liberálkommunista uszítás azt akarja betenni az emberek fejébe, hogy a devizatartalékot FENN KELL TARTANI, tehát azt DEVIZÁBAN KELL REFINANSZÍROZNI ez azonban egy alapvető hazugság, mert ha lecsökken a devizaadósság, illetve lényegesen javul az éven túli adósság arány a teljes adósságban, akkor azonnal csökkenthető a devizatartalék mértéke ezen összegekkel.

És ha megnézed, amin a kormány dolgozik, akkor azt fogod látni, hogy:

- erőltetett forintbetétgyűjtésbe kezdett, hogy kiválthassa a devizaadósságot,

- és hosszú távú devizakibocsájtásba kezdett, hogy növelje a devizaadósság futamidejét,

Ami annyit tesz, hogy MINDENKÉPPEN csökkenthető az úgynevezett liberálkommunista devizatartalék, ami a liberálkommunista hazudozással szemben KOMOLY PÉNZEKBE KERÜL AZ ORSZÁGNAK, és semmiféle haszna nincs a számunkra, ugyanis sokkal kevesebb volt eddig is az ebből az MNB-ben kimutatható nyereség, mint amekkora veszteséget okozott a költségvetési oldalon.

És nem mellesleg ~12 milliárd EUR TEHERMENTES devizatartalék volt akkor az MNB-ben, amikor a liberálkommunisták eladósították az országot, márpedig azt a ~12 milliárdot pont úgy költhetné el az MNB a magyar devizaadósság (lakossági/állami) konverziójára, avagy annulálására, hogy abból sem infláció, sem torzulás nem keletkezne, hiszen valójában az MNB tartalékát MINDIG a költségvetés képzi (Országgyűlés), merthogy onnan származik, és onnan származott tulajdonképpen a szociáldemokrata kormányzás alatt is, amikor a privatizációs bevételek döntő többségét oda irányították át.