Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

matgab Előzmény: #592443

AT, aki totális tévedésben van az te vagy. évi 2 % kamat az pont azt jelenti, hogy minden évben nő az aranyad tömege az előző évi tömeg 2%-val.

Vagy te úgy kötsz le 1 millió forintot, 5 évre, hogy azután minden évben csak 400.000 ft-ot kapsz még az 5. év után is??

Ha igazad lenne és az 1999. év után neked van már 39,98 kg aranyad, akkor szerinted mennyi kamatot fogsz kapni, ha minden egyes bank akihez beviheted 2%-os kamatot akar neked fizetni az aranyad után?

Adósságszolgálat azért nincs a példában, mert azt vizsgáljuk, hogy létezhet-e fenntartható-e 2%-os kamat tartósan a világtörténelem során! Tehát racionálisan viselkedő aranytulajdonosnak, még ha vissza is fizetik adósságszolgálat során az aranyát, azt bárhol bármikor be tudja fektetni 2%-os hozammal és mivel racionális ezért be is fekteti, hiszen racionális és jobban szereti 1 év múlva a nagyobb aranyát, mint egy éven keresztül nézegetni az ugyanakkora aranyát.

Sztem ezt rajtad kívül nem is kell senkinek egy gazdasági oldalon elmagyarázni. Félre ne értsd, nem azért mert hülyének tartanálak, csak azér kell neked elmagyarázni, mert nagyon szeretsz kötözködni és inkább leírsz ilyen butusságokat, csak, hogy vitatkozzunk...:-)

Ha viszont a te példád szerinti adósságszolgálat létezhetne a példában, amit emberünk nem tudna befektetni sehol (megdőlt a fenntartható 2%-os elmélet), akkor nem tudom, milyen számítás alapján jött ki a 40kg, hiszen, ha 2. év végén visszaadják kamatostól az 1,04 kg aranyot, abból nem tudom miért pont 40 kg lesz 1998 év múlva?!