Re: nincs cím
Előzmény: #592145"Gondolj csak bele, ha lenne olyan ember a földön, akinek az őseinek 2000 évvel ezelőtt lett volna 1 kg aranya és évi 2% kamatot megkapta volna évente valamennyi apja, nagyapja stb.stb., akkor ez az illető ma egy bolygó nagyságú aranytömbbel kellene, hogy rendelkezzen."
Matgab, ezt a példát mindig leírod én meg eddig mindig leírtam, hogy miért totális tévedés amit írsz. Ugyanis amiről te írsz az az az eset, amikor NEM fizet adósságszolgálatot az adós, vagyis amikor kamatos kamatról beszélhetünk. Abban az esetben azonban, ha van adósságszolgálat, akkor az annyit tesz, hogy minden évben 2% kamatot fizetve 1kg arany adóssághoz mindössze 40 kg adósságszolgálat járulna.
Ami nemhogy nem kitermelhetetlen, hanem valójában elképesztően ALACSONY érdekeltséget jelent ennyi pénzre és ekkora időtávra számítva. Mondhatni, ha nekem lenne 1 kg aranyam és valaki azt mondaná, hogy 2000 év múlva lesz ennyi hatalmas mennyiségű aranyam DE ADDIG SEMMI, ha odaadom neki, akkor eszem ágában nem lenne odaadni.
Nem is értem miért...