Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Scipio Előzmény: #590646

Komolyan kezdem azt hinni, hogy szimplán funkcionális analfabéta vagy :) :

"A 6 gyalog zlj. 80-95%-os veszteséget szenvedett, a tüzér, lovas, légvédelmi, híradó és vonatalakulatok 50-60%-ot, a muszosok 92%-ot. "Ez NEM igaz, és ezt a későbbiekben csúsztatva kvázi elismered, hiszen már nem vitattad az 50%-ot."

Scipio: "Íme a 20.k.ho vesztesége:(...) A 6 gyalog zlj. 80-95%-os veszteséget szenvedett, a tüzér, lovas, légvédelmi, híradó és vonatalakulatok 50-60%-ot, a muszosok 92%-ot." Mi az hogy nem igaz? Deák Gyula: Ahogyan én láttam c. könyvének 194 oldalán megtalálod, le is töltheted... De te így látatlanban is tudod, hogy nem igaz... Hazudok én is, meg a szerző is... Egyébként feldolgozható a különbség egy ho. ill. a teljes hds. vesztesége között? Bár már 3x leírtam - feldolgozható számodra, hogy az 50% a teljes hds. muszos halottaira, ez a 92% meg az adott - 20. ho. - minden - sebesült, halott, beteg, eltűnt, fogoly- veszteségére vonatkozik??? Nem írtam már le szépen 2x mi a különbség a veszteség és a halott szó jelentése között??? Felfogtad? Láthatóan nem...

Újabb példa a funkcionális analfabétizmusodra: "A 160 körüli hátsó szám pedig már-már döbbenetes, különösen ha ebben a muszosok (nem a hadsereg része) benne sincsenek" Scipio: "160k hátsó vonalas,...lebontva kb. 120k nem muszos és kb. 40k meg igen" Ja, a muszosok nincsennek benne, látom a szövegértés még mindig nagyon "megy":) És akkor matek "hülyegyerekeknek": AT: "Azt, hogy túlélte 155ezer(!) hátsó állásbeli honvéd, 20 ezer muszos és még körülbelül 50 ezer frontkatona is, vagyis a fenti számításod szerint a doni ütközetből 225 ezer túlélő került ki, vagyis úgy 25 ezer fő, azaz alig 10% lett volna a halottak száma. Ezt te komolyan gondolod? A többit meg inkább nem minősítem," Ne is, mert csak magadat járatod le :) A 155k ugye csak 110 körüli ( ha menne az a fránya szövegértés), a 225k túlélő meg így csak 185k-190k, mennyi halottról ír minden forrás? 40-50k+15-20k, ha hozzáadjuk kijön a 250k-s öszzlétszám? Ki, de írd be Excel-be, hátha nem :)))

Meg az újabb: "Ungváry nagyjából 3000 fő veszteséget a teljes hadsereg látszámára az előrevonulás alatt" mivel ilyet sehol sem ír, de egyébként megírtam már neked, hogy kb. 30+10k esett ki az áttörésig...

""HA AZT állítod, hogy a muszosok a veszteségeik nagy részét már elszenvedték a parancsnoki inspekció előtt" Ekkora ...-ot meg már hol írtam???" Valami olyasmire emlékszem, hogy azt írtad, hogy jelentés is készült arról, hogy mennyire rossz állapotban vannak, illetve, hogy mekkora a halálozás, mert úgy bánnak velük a keretlegények. De lehet, hogy rosszul emlékszem és nem volt ilyen, akkor viszont nem értem, hogy miféle "meghalni vitték oda őket"-ről értekezel, avagy sokkal rosszabb állapotokról, mint a honvédek esetében ha a muszosoknak a doni ütközet előtt nem volt számottevő emberveszteség?"

Ja nem volt... Nagyon rosszul emlékszel, De, hogy mifélékről, arról beszéljenek a konkrét számok 42. dec. 31-ig: 2. hds.: 7k halott és eltűnt, 20k sebesült, muszosok: 1800 halott és eltűnt, és 500 sebesült. Már a sebesült -halott arányok különbsége ( 20k-5k ill. 0,5k-1,8k) is egyértelművé teszik, hogy mire számíthattak a muszosok, nézzük meg százalékban: (sajnos az nem egyértelmű, hogy a hds veszteségben benne van-e a muszosoké, tehát két variáció van) 180k-s honvédek, amiből 5,2k elesik-eltűnik, tehát durván 3%, 25k muszos amiből halott-eltűnt 1800k, tehát 7%. Vagy a 7k csak a honvédek vesztesége, amely így 4%, a muszosoké meg marad. Azaz honvéd 3-4%, muszos 7%... És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a hds. 5-7k-s vesztesége szinte teljes egészében a hídfőcsaták rohamaiban-ellentámadásaiban keletkezett a harcoló egységek soraiban, míg a muszosok hátsóvonalasként szenvedték el ezt, ha összehasonlítanánk a hátsóvonalas honvédek ill. muszosok veszteségarányát még ennél is durvább aránytalanság lenne... Mint látod, attól, hogy feketével kiemeled "ami annyit tesz, hogy valójában a zsidók privilegizált helyzetben voltak a magyarokhoz képest!" még nem lesz igaz egy állítás...

Ez meg szimplán nem igaz ( vagy megint szövegértési problémád van) : "Csak annyit jegyezném meg itt csendben, hogy amikor én több emberről értekeztem, hogy ott voltak, akkor azzal replikáztál, hogy hülye vagyok, mert a többség már otthon volt, kevesebben voltak az ütközetben. Erre most jössz azzal, hogy hülye vagyok, mert sokkal többen voltak ott." Azt írtad, hogy csak 61k túlélő volt, mire leírtam, hogy még legalább 60k volt kint és min. 40k meg már otthon, 25k meg fogságban, de nyugodtan linkeld be az ellenkezőjét, vagy hazudj tovább ha jól esik :)

De itt be is fejezem, nem olvastam el a teljes hsz-odat csak a fenti részeket, de ennyi elég is volt, a többire a saját nyugalmam megőrzése érdekében :)) nem is vagyok kíváncsi, eddig tartott a türelmem :)