Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Scipio Előzmény: #590381

Komolyan ez kész... Alsós matek és szövegértés... De akkor leírom kitudjahányadszorra is :)

Már először is csak 5x-ös veszteségről írtam és nem 5-10x-ről, ha már engem emlegetsz... Aztán azt is elmagyaráztam, hogy ez valóban csak a hasonló alkalmazásban résztvettekre vonatkozik, ahogy ez az előző hsz-okban is benne van.. 50 és 10 az nálam 5x-ös különbség...

"HA AZT állítod, hogy a muszosok a veszteségeik nagy részét már elszenvedték a parancsnoki inspekció előtt" Ekkora ...-ot meg már hol írtam??? Egyébként sem értem, hogy az állításomon, miszerint a muszosok a kiugróan magas veszteségeiket a keret bánásmódjának köszönhetik, min változtatna az, ha ezt már az áttörés előtt elszenvedték volna, sőt ha így lenne még meg is erősítené ezt...

Ungváry: "egyedi" számítása van az tény, gondolom a 200-ból levonta a 43k-t, maradt 160k honvéd amihez képest a 43k kb. 30%, matekból ez így persze bukta, de nem ő az első a törisek közül, akinek gondjai vannak a számokkal :)

" Ha pedig ehhez hozzávesszük a gyengébb felszerelést és a fegyverek hiányát.." És még mindig itt tartasz, miután már szintén többször elmagyaráztam, hogy pont a fegyvertelen alakulatok szenvedtek nagyságrendekkel kisebb veszteséget, azt is hogy miért, számokban: "hátsóvonalas nem muszosként 10% sem, hátsóvonalbeli muszosként meg 50%" a halottak aránya...

"Nem véletlenül kérdezek ám, ugyanis ha ez volt a 90%, DE EGYEBEKBEN ez nem volt jellemző, akkor mindjárt egészen más számok adódnak." És ezt meg ki mondta, hogy nem volt jellemző? Én azt mondtam, hogy a ho. hátsó alakulatainak nagyobb vesztesége nem volt jellemző általánosan a teljes 2. hds-re, nem az elsők 90%-a, már megint a szövegértés...

A számokat azért nem érted, mert láthatóan fogalmad sincs a hadsereg kinti tevékenységéről - ha nem így lenne tudnád, hogy a nyári-őszi hídfőcsatákban 30k-s veszteségünk volt, újabb 10 k kiesik az áttörésig, viszont 30-40k pótlás kimegy, így megfordul kint 240-250k, de konkrétan 200k körül vannak kint az áttörés idején... Úgyszintén még mindig nem világos a veszteség és halott közti különbség, pedig szintén leírtam előzőleg ezt is... Nem baj, ha nem tudod, mint írtam, szívesen válaszolok, de ha a válaszaimat le...-va újra meg újra ugyanazokat kérdezed ill. ugyanazokat a hibás adatokból kiinduló teóriákat gyártod, akkor tehetetlen vagyok...

"Még egyszer kérném, hogy abszolult értékű számokat és ne körülbelülöket írjál, mert amikor én beírom a körülbelülieket az Excelbe" Ahogy a hds felépítéséről sincs láthatóan fogalmad..., komolyan azt hiszed, hogy neked ezt valaki "darabra" megszámolta? Ráadásul még igazán részletezni nem is akartam neked, mert féltem, hogy bonyolult lesz. Számolj te is fejben kerekítve, nem olyan nehéz íme még 1x:

80-90k elő és 160k körüli hátsó vonalas, vegyük először az elsőket: 90% körüli veszteség, ami kb. 70-80 k, - 15k fogoly marad 55-65k, mint írtam a sebesült-halál arány felborult, így több a halott mint a sebesült, tehát min. 30-35k meghalt, ami kb 35%.

160k hátsó vonalas, kb.30% veszteség, ami kb. 50k, ebből kb. 7-8k fogoly, marad 43k, több mint fele halott 25k, a 160k-ból 25k, az 15% halott, lebontva kb. 120k nem muszos és kb. 40k meg igen, a 25k halottból meg kevesebb mint 10 nem muszos, a többi meg az, tehát a nem muszos halálesélye 10% alatt, a muszosé meg 50% körüli.

Nem bonyolult és minden stimmel, kint volt kb. 250 k (200-210k honvéd és 40-50k muszos), meghalt összesen 45-50k honvéd és 15-20k muszos, a honvédek túlélési esélye 75%, a muszosoké 50% volt, egy elsővonalasnak több mint kétszer akkora esélye volt meghalni mint egy hátsósnak (33%-15%), ezen belül egy elsővonalas honvéd 33%, hátsóvonalas nem muszos honvéd kevesebb mint 10%, egy hátsós muszos meg 50% eséllyel esett el.

Szerintem továbbra sem bonyolult egy tőzsdeoldalra látogató átlagközönségnek, többet már le nem írom :)