Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #589905

"Ha végre megértenéd, hogy a 61k nem a túlélők száma, hanem akik akkor ott gyülekeztek... Ha egyszer tudod, hogy 61k- mondjuk 10k musz, azaz 50k honvéd volt a gyülekezőn és a 200-210k 75%-a túlélte, akkor még véletlenül sem merül fel benned, hogy legalább 100k élő hiányzik?"

Nem értem, amit írsz, de most már komolyan nem. 200k x 75%=150 ezer. És összesen 25% halott. Erre írtam, hogy valami nem stimmel. Namármost, maradjunk abban, hogy tényleg nem értem a számokat, ezért arra KÉRLEK, hogy írjad le azt, hogy:

Mennyi emberrel mentünk bele abba a küzdelembe, amiről most értekezünk?

Azaz szerinted mennyi volt a JELENLÉVŐ honvédség létszáma ÉS ebből A JELENLÉVŐ MUSZOSOK létszáma?, és ennek alapján mi lett a megmaradt (sebesült+nem sebesült) teljes létszám, beleértve a muszosokat is a doni ütközet után szinte közvetlenül, mondjuk egy hónapon belül. Csak hogy ugyanazokról a számokról beszéljünk. A hadifoglyokat az egyszerűsítés kedvéért tekintsük elesetteknek, mivel egyrészről valószínűsíthető, hogy később nagyon kevesen tértek haza közülük, másrészt azért, mert az az élőerő szepontjából veszteségnek tekintendő. És most arra is kérnélek, hogy HA AZT állítod, hogy a muszosok a veszteségeik nagy részét már elszenvedték a parancsnoki inspekció előtt, akkor vajon mennyien lehettek, akik TÉNYLEGESEN ott voltak a doni ütközet előtt, azaz, hogy mekkora a létszám, amiről beszélhetünk. Nem mindegy ugyanis az, hogy mind a 40.000 ember ott volt (Ungváry egyébként 30%-ról beszél, ami 60.000 embert jelentene, érdekes, hogy erre nem reagáltál, most megkérlek, hogy reagálj arra, hogy akkor mi a mennyi?)

"Arról nem is beszélve, hogy az előbb külön kikerestem neked - csak tudnám mi haszna volt... - egy konkrét ho. esetét, amiből láthattad, hogy a 6 gyalogzlj 80-95%-ot vesztett, alig több mint 1000 fő maradt összesen!!!, 9 ho volt szorozd be és láthatod mennyi lehetett kb. a meglévő gyalogság létszáma..."

Ez egyetlen tétel, ami mintegy 10.000 embert érint, ha 90% veszteséggel számolok. Nem véletlenül kérdezek ám, ugyanis ha ez volt a 90%, DE EGYEBEKBEN ez nem volt jellemző, akkor mindjárt egészen más számok adódnak. Ezért kértelek arra, hogy számszerűen beszéljünk, mert én abból látok jobban. Ugyanakkor ez:

"Leírtam, de akkor megint...: 220k honvéd, halott 40-50k, 20-25%, 35k körüli muszos, halott 15-20k, kb 50%, tehát a honvédnek 75%, a muszosnak 50% esélye volt a hazatérésre."

Nagyon ellentmond annak, amit eredetileg írtál (légyszives keressed vissza), hogy egy muszoshoz képest 5x-10x(!)-es túlélési esélye volt egy honvédnek, amivel én eredetileg vitába szálltam. Most már te is elismered az 50%-75% arányt, ami jó dolog, de ez messze nem tízszeres arány. Ha pedig ehhez hozzávesszük a gyengébb felszerelést és a fegyverek hiányát, akkor egyáltalán nem akkora a különbség, hogy az felhördülést kelljen, hogy keltsen szerintem, ha pedig az is igaz, hogy az egész háború során fordított volt az arány, akkor az annyit tesz, hogy muszosnak lenni tulajdonképpen jobb túlélési esélyt jelentett, mint katonának lenni. Márpedig ez - ha már zsidóságra vonatkoztatjuk a mondatot - akkor szó szerint annyit tesz, hogy egy zsidónak a magyar honvédség kötelékén belül a doni ütközettől eltekintve több esélye volt a túlélésre, mint egy magyar katonának. Ami azért igen figyelemreméltó, akárhogy is nézzük és élből cáfolja azt az elképzelést, hogy a muszosság a zsidókra nézve összességében rosszabb lett volna, mint a katonaság a magyarság számára. Innentől ebből megsemmisítést megpróbáni kivenni egyszerűen értelmezhetetlen.

"De a hds. 60-70% nem elsővonalbeli gyalogos, hanem kiszolgáló-támogató, az ő átlagveszteségük kb. 30% volt"

Még egyszer kérném, hogy abszolult értékű számokat és ne körülbelülöket írjál, mert amikor én beírom a körülbelülieket az Excelbe, akkor egyszerűen nem adja ki azokat az eredményeket, amikre ezekből a számokból jutni szeretnél.

Tehát ahogy fentebb kértem, azt kérdeztem, hogy mennyi volt a harcoló alakulat és annak mekkora volt a vesztesége, mekkora volt a háttérben állomásozó alakulat és annak mekkora volt a vesztesége. És mindezt úgy szeretném megkérdezni, hogy akik jelen voltak, hogy ne a 200.000/40.000 főről értekezzünk már, ha azt állítod, hogy ennél jóval kevesebben voltak jelen.

Mégis mennyien?

"kb. 25k (ebből min 15k muszos), a 90k elsővonalasé meg 35k körüli, tehát hogy elsővonalbeliként eless kb. 35% esélyed volt, hátsóvonalas nem muszosként 10% sem, hátsóvonalbeli muszosként meg 50%, elég egyértelműek a számok, hogy valami bűzlik a muszosok körül..."

Megmondom őszintén még mindig nem világos. Mert ha összeadom a számaidat, akkor nem jönnek ki.

Egyszer írjuk már le nominálisan az összes számot onnantól, hogy mennyien kerültek oda, mennyien kerültek el onnan.