Re: 2013.01.18
Dr. ursi Előzmény: #589841khm-khm :o) pár szó az inflációról is van a cikkben.
"Jellemzően manapság a pénzromlásra legérzékenyebb kötvénypiacok sem tartanak inflációtól a vezető gazdasági hatalmaknál. Ilyen körülmények között az inflációnak csak egy azonnali oka lehet: a kormányok költségvetési politikája, adópolitikája: a közvetett adók (áfa, jövedék, illeték) emelése."
http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/hangsulyt-valtottak-a-kozponti-bankok-395984
-
én már csak azt nem értem :o) hogy amikor a fed pl. 2008 óta nyomatja a lét tehát 4 éve folyamatosan az inflájuk mégse emelkedett (holott ennyi pénzromlás mellett már legalább 10% körül kéne lennie) és még azt sem értem :o) vajon ha a világban ez a jegybankoknál ilyen természetes mármint a pénznyomtatás (eszközvásárlások formájában) és emígyen az inflációs célkövetés mint olyan most már hivatalosan is feladása (emlékszünk még trisóra ?!), sőt más célokkal való helyettesítése (munkanélk !!! gdp) akkor minket miért féltenek annyira ezen eszköz alkalmazásától ? :o))) és kiáltanak kígyót és békát ?! ha az mnb ilyetén célú eszközhasználat (pénznyomtatás) feltételezéséről szó esik.
-
tök klassz ! mi (fed, ekb, boe, boj) orrba-szájba nyomjuk az inflánkat kifelé, de ti ne tegyétek :o) vajh miért is ne ?! :o)))