Re: JB
banyaiz Előzmény: #590110Stagflációról beszéltem mint veszély, nem múlt el ez a veszély vsz.
Rezsicsökkentés csökkenti az inflációt rövid távon, és hagy egy kis lóvét a néptömegeknél amit elkölthetnek másra jó hatással lehet a fogyasztásra. Plusz egy kis cukorka választás előtt. Abszolút bónuszként lehet megunják a forradalmat piaci szereplők mint pl E-on és vissza lehet vásárolni érdekeltségeket. Milyen áron, és hogyan lesz utána működtetve szóval mik a közép hosszú hatásai azok már kérdőjelesek. :) Elvileg hathat növekedés irányába idén, és infla csökkentés irányába.
Gondjaim vhol ott kezdődnek, hogy csak az elmúlt két hét termése . FaxT megszólal jegybank ügyben, handabandázásának lényege (már ha érdemes egyáltalán foglalkozni vele) , hogy gyengébb Ft-ot szeretne , és extrém jegybanki eszközöket. Aztán megszólal Varga, hogy Ft stabilitás kívánatos mert a devizahitelek. :) Aztán megszólal Pleischinger Bécsben, hogy nincs tere az extrém jegybanki eszközöknek. Szóval ez a fajta összevissza duma az én ízlésemnek túlságosan zavaros, és még ez csak egy példa volt. :) Egy vmire jó csinálni a feszkót feleslegesen.
Én a kulcsát a helyzetnek a bankokkal történő kiegyezésben látom. Mégpedig abban , hogy a politikának deklarálnia kell , hogy nem lesz több "megmentés" és egyéb politikai piár akció devizahiteles témában. El kell oszlatni teljesen a bizonytalanságot ami ezen a téren van, hogy kell még 100 milliárd akkor a banki pénztárhoz fáradnak. Ha ez megtörténik az alapot adhat a növekedésnek vsz. Szóval véget kell vetni az itt művelt ámokfutásnak.
Ez mellett a jegybankban minden kell, kivéve egy ilyen Tolcsy féle ember.