Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #589821

Röviden azt írtad le, hogy a harcoló magyar (kizárólag nem zsidó) alakulatok többszörösen nagy veszteséget szenvedtek el, mint a nem harcoló (részben zsidó) alakulatok, hiszen mig a harcoló magyar alakulatok gyakorlatilag megsemmisültek, addig a muszosok fele megúszta a doni ütközetet.

Értem én, hogy szeretnél valamit kimutatni, de te abban nem vagy jó, te a tényekben vagy nagyon jó. Tényként pedig pont azt írod, hogy a vizsgálódó FELETTES főtiszt is ledöbbent az állapotokon, de nem veszed észre, hogy ez mit jelent: AZT, és PONTOSAN AZT, hogy a főtiszti karnak egyáltalán nem állt szándékában ez a bánásmód, egyáltalán nem állt szándékában a megsemmisítés, sőt pusztán a körülményeknek köszönhető halálozást is elfogadhatatlannak tartották, vagyis nemhogy nem a megsemmisítés volt a cél, hanem MEGDÖBBENTEK azon, hogy ez megtörténhetett.

"A 200k-s hds. 61k "bevethető" - többségük épp, hogy még menni tudott...-"

Milyen furcsa: Most pedig ezt a 61k embert is úgy írod le, hogy MÉG ÉPPEN ÉLTEK, vagyis úgy, hogy egyáltalán nem voltak sokkal jobb állapotban, mint a muszosok.

Mindebből az következik, hogy a muszosoknak semmivel sem volt rosszabb a halálozása, mint a frontkatonáknak. Én úgy vélem, nemhogy nem igazságtalan, hanem egyszerűen értelmetlen úgy kezelni a muszosokat, mintha ők nem lettek volna elől a frontkatonáknál is a Donnál, főleg azok után, hogy még a források szerint is számosan voltak ott jelen, illetve estek el (tehát nem meghaltak a kimerültségtől), vagy kerültek fogságba és haltak meg ott.

Ha pedig a 61 ezret is úgy számoljuk, ahogy te számlálod, akkor is az adódik, hogy semmivel sem volt jobb ez az arány annál, amennyit a muszosok veszítettek arányaiban. Én nem tartom igazságosnak azt, ha megbontjuk a számadatokat, mert akkor meg azt is lehet mondani (és nem akarom így beállítani), hogy a magyar frontkatonák szinte 100%-os megsemmisülése volt az ára annak, hogy a zsidó munkaszolgálatosok FELE megmenekülhessen.

Tessék mondani, igazat írtam? Igen. És van ennek értelme? Nincs.

Csak az látható, hogy nem volt megkülönböztetés, megsemmisítésre irányuló szándéknak nyoma sincs, amikor pedig tudomást szereznek a körülményekről, akkor haladéktalanul változtatnak a rendszeren ÉS ONNANTÓL már nem igaz az, hogy a muszosok halálozási aránya rosszabb lenne.

Tehát ha nagyon akarod, akkor is csak azt lehet levonni, hogy az átlagnál magasabb muszos halálozás is KIVERTE a biztosítékot a hadvezetésben, és onnantól rendet tettek, hogy ez többet ne forduljon elő.

Node ebből te hogyan akarod levezetni a szándékosságot, vagy a kifejezetten zsidók elleni bűnöket? Szerintem nem lehet.

Egyébként a számításod is hibás, mint már jeleztem, rosszul számolod azt, hogy mi aránylik a mihez, ezért jutsz téves következtetésekre belőle.