Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Scipio Előzmény: #588691

Hát, lassan kezdem osztani a lent elhangzott kritikákat a szerecsenmosdatásról, mert az egész "nagyregényed :)" összképe tényleg ez, még ha számos részletben egyezik is az álláspontunk...

"Én most arról írtam, hogy az, AHOGY a vagonokra rakták a zsidókat - még akkor is ha kegyetlenkedtek - önmagában még nem gyilkosság" Ja aztán napokig "főttek" bent étlen-szomjan az állomáson, most komolyan mi lesz a következő érv, mondjuk "Én most arról írtam, hogy az, AHOGY a "gázkamrába terelték" a zsidókat - még akkor is ha kegyetlenkedtek - önmagában még nem gyilkosság" ??? Nem igaz, hogy nem érzed, mekkora szemforgatás ez így...

"felelőseinek köre jóval szélesebb, mint néhány véreskezű nyilas, meg tájékozott politikus." Ennyit írtam, erre válaszul kár volt ekkora terjedelemben felhoznod a bizonyítékaid-érveid, hogy miért nem volt bűnös a csendőrség-katonaság testületileg, a magyar nép meg kollektíve, részemről soha nem gondoltam és írtam, hogy az/azok lettek volna, ezzel az utolsó kérdésedre is válaszoltam...

Viszont a korszak történelmét illene jobban ismerni, ha már ilyen terjedelemben foglalkozol vele: " De hogy a nyilasoknak TÖMEGBÁZISA lett volna? Ezt nem gondolhatod komolyan. Gyűlölték őket, ez volt a tömeg bázisa." 1939-ben úgy szereztek 15,5%-ot több mint 300k szavazattal, hogy a választásokon minden törvényes és törvénytelen eszközzel igyekeztek visszaszorítani őket és a kor választójogi törvénye miatt a szavazóbázisuk nagy része nem is volt választó, amit a számok is ékesen bizonyítanak, hiszen csak a párt taglétszáma 300 ezer!!! volt, úgy hogy folyamatosan betiltották, vezetőiket letartóztatták. Pontosan tudták Horthyék, hogy jó eséllyel megnyernék a következő válsztásokat, ezért nem is tartottak többet... "Nem volt tömegbázisuk, gyűlölték őket" Talán itt kellene abbahagynom, mert megint kezdesz átcsúszni egy alternatív valóságba :) Na meg: "Természetesen a legfőbb céljuk a zsidók kiírtása és a feltétlen náci (és nem Németország!) kiszolgálás volt és ez nem is volt már annyira titok, de ennek a magyarsághoz már semmi köze nem volt és ezeket a magyarság már nem is támogatta." A nyilasok elsősorban nacionalisták voltak, más kérdés, hogy német segítséggel hatalomra kerülve nem mondhattak semmire sem nemet, még ha a magyar érdekek - mint pl. Szálasi terve a zsidók itthontartásáról és hazai kénszermunkáztatásáról - mást is kívántak.

Az sem először tűnik fel, hogy folyamatosan elveszel a dátumokban "esélye sem lett volna a népnek arra, hogy "felháborodjon", különösen annak fényében, hogy ekkoriban már pontosan tudható volt, hogy Magyarország környékén származási alapon gyilkolják tömegével a magyarokat, a szovjetek beléptek az ország területére" a deportálások május-júniusban zajlottak, most komolyan hol gyilkoltak a környéken akkoriban származási alapon magyarokat? Októberre meg már min háborogtak volna, mikor az ország jó fele már szovjet kézen volt, zsidók meg már csak Bp-n voltak?

"Pontosan az az érdekes, hogy 1944 márciusa ELŐTT - amikor még kvázi béke volt az ország területén - lehetne ezért felelőségre vonni a népet, hogy "miért nem emelt szót", csakhogy akkoriban egyáltalán nem vitték el a zsidókat elpusztítási szándékkal, a munkaszolgálatról pedig vissza szoktak térni" Még1x az ország területén szeptemberig volt "béke", a deportálások júniusban zárultak le... "Visszatérni" már amelyikből: a Donhoz meghalni vitték őket, sikerrel, hiszen a nem harcoló muszosok vesztesége arányaiban min. 5x-se volt a harcoló honvédekének... Egyébként meg sokan szót emeltek...

"ország a legfőbb menedéke volt mind a lengyeleknek, mind a zsidóknak MINDADDIG, amig az országot a németek meg nem szállták " Milyen menedék? A 20k zsidó kirakása pont arról szólt 1941-ben, hogy minden ide menekült "hontalan" zsidótól megszabaduljunk... Azt meg hogy saját honfitársainkat nem deportáltuk, már had' nem ünnepeljem, nem tették ezt a finnek, románok, bolgárok sem...

Tényleg előjön minden holokausztrelativizáló érv, ha már az angolokig-Palesztináig is sikerül eljutni... Miért kellett volna beengedniük idegen -gyakran ellenséges - országok polgárait olyan területre, ahol borítékolható volt, hogy gyakorlatilag azonnal összecsapnak az ottélőkkel? Mi mondjuk kötelesek lettünk volna a délszláv háború bosnyák menekültjeit a szerb nemzetiség lakta falvainkba befogadni? És ha nem tesszük akkor egyenlők vagyunk a szrebrenicai mészárosokkal? Az egésznek egyáltalán mi köze van ahhoz, hogy bánt Mo. a saját állampolgáraival? Angol állampolgárságú zsidó oda ment ahova akart...

"Pont Magyarország miért lett volna kivétel, illetve miért csak Magyarországnak lehetne tehát felróható az, hogy itt IS volt antiszemitizmus?" Talán mert már az előző hsz-ban is világosan leírtam, hogy a németek által meg nem szállt országok küzül mi mentünk el a legtovább a zsidók elleni retorziókban már '44 előtt is, a részleges megszállás után nálunk volt a leggyorsabb, leghatékonyabb, min. német közreműködésű deportálás, a nyilas "tevékenységet" meg. max. az usztasák tudták reprodukálni a bábállamok közül...