Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Scipio Előzmény: #588481

Értem, így már valóban sokkal több alternatív irányvonala lehetett volna a történelmünknek. A nyilaskérdésben meg szerintem maximálisan egyetértünk.

Azért a "Harcom" elég egyértelműen fogalmaz a zsidókról, de a szónokok beszédei és rohamosztagok tevékenysége már évek óta világossá tette a jövőbeli képet, egyébként zsidó civilek árubojkottjára nem hiszem, hogy a nácik válasza aranyos lett volna, gondolom cseh-lengyel-görög stb. emigránsok is bojkottáltak 1938-41 után, mégsem kezdődött el a kiirtásuk Európában...

Ez a bojkott egyébként kb. anyira lehetett hatásos mint manapság a fair trade-féle kezdeményezések.

Csak röviden visszaugorva - szerintem már ezt is tárgyaltuk - aki szerint Horthy felelőssége a vh-ba bekerülés, az nagyon el van tévedve. Az elkerülhetetlen volt, már csak a fekvésünk miatt is. Amiben dönthettünk, az a kinek az oldalán és részben a mikor kérdése. Az oldal "adta magát", a időpont amiben nyakig sáros H. Még egy évünk lehetett volna ill. egy '42-es "nem" kérdésének és következményeinek hatása sem biztos, hogy összességében rosszabb végeredménnyel járt volna, bár vsz sokkal jobbal sem...