Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: hát akkor egy fontos infó

Előzmény: #587789

Szerintem ne kezdjünk újra lerágott csontokat.

"és magyarországon"

"elég stabilan a GDP kb 40%-át szedjük be adóban, ezért ez Bajnai idején 2,8%pontos hiánynövekedést okozott volna automatikusan."

Ez a liberálkommunista hazugság netovábbja, hiszen nálunk a GDP-ből - ahogy már levezettem - semmi sem következik az adóbevételekre nézve. Magyarán szólva abból, hogy a liberálkommunista GDP bezuhan, semmi nem következik az adóbevételekre nézve, egyszerűen azért, mert a gazdaságból származó direkt GDP összetevők (TÁNYA(!!!), EVA, és még páran) MARGINÁLIS értéket képviselnek a költségvetésben. Így például lassan egyszerűbb lenne a Tánya, Eva és társainak elengedése, mert szinte már szerepet sem játszanak az adóbevételekben, ami egyszerű döbbenet, ha ezeket az adatokat más országokkal hasonlítod össze.

Ezért nincs értelme arról értekezni, hogy a GDP összemenés adóbevételcsökkenést jelentett volna, hiszen ugyanez egyáltalán nem volt igaz akkor sem, amikor a GDP ""állítólag"" növekedett.

Azt tessék megfigyelni Magyarország esetében, hogy - bár most már végre változik az irány - reverse engineering költségvetés készítés folyik, megnézzük, hogy mennyi adóbevételre van szükség a kiadásokhoz és annyit vetünk ki, egyebekben teljesen érzéketlenül a gazdaság állapotára. És mivel rendkívül alacsony szinten tanyázik minden állami szolgáltatás, ezért igazából nincs is hová még lejjebb vinni ezt a számadatot.

Az tehát történetesen tökéletesen igaz meglátás, hogy ez a gondolkodásmód egyszerűen érzéketlen a gazdasági folyamatokra, és az is, hogy ezen változtatni kell, csak éppen pár év alatt (a kommunista hatalomátmentés időpontját elszalasztva) nem megvalósítható az, hogy például a nyugdíjak értéke minden évben attól függjön, hogy milyen bevételek folynak be a költségvetésbe. EZT a mentalitást történetesen tényleg csak hosszú távon kinőni lehet, azaz a költségek befagyasztásával és a gazdaság VALÓS növekedéséből származó bevételek NEM szétosztásával, hanem felhalmozásával, természetesen állami vagyon és például osztalékok formájában és nem állami vagyon magáncégekhez transzferálásával.

"Ennél a hiánynövekedés jóval kisebb volt, nyilván azért mert kiigazítés történt."

A hiánynövekedés jóval nagyobb volt, csak az explicit volt, ugyanis az adósságnövekedés költségei abban az évben nem jelentek meg a költségvetésben, mivel SZÁNDÉKOLTAN olyan megoldást kötöttek, amely az előnyöket a kiszolgáló csinovnyik bűnbanda idején jeleníti meg, mig a hátrányokat az őket BIZOTSAN elzavaró kormány idejében.

"Magyarország 3%-os IMF hitelt vett fel az elérhetetlen forinthitel helyett."

Ezt már megbeszéltük, hogy átlagban ~4,6% körül volt az az un. "kedvezményes" DEVIZÁS hitel, ami olyan kedvezményes, hogy nem engedik meg, hogy visszafizessük. Ennyit a kedvezményességről. De a 3%-ot nagyon felejtsed már el légyszives. Főleg abban a kontextusban, hogy az a teljes időszak alatt rendelkezésre állt volna, hiszen a visszafizetési kötelezettség folyamatos. Ahogy törlesztjük az IMF (2 milliárd SDR-ig valóban kedvezményes 2,61%-os) részleteket, úgy emelkedik értelemszerűen a törlesztőrészlete arányaiban az itt lévő pénznek.

"2008-9-ben emiatt nem is bocsátottunk ki forintos kötvényeket. Ha megtettük volna azt kb 10% hozammal lehetett volna. Az IMF hitel felvétele ehhez képest igen jelentős megtakarítást eredményezett."

Megint kezdjük el? 2009-ben is bocsájtottunk ki devizás kötvényeket jóval magasabb árfolyamon, ugyanis az IMF+EU hitelek (idéztem korábban simor andrás csinovnyik saját szavait) egyből az MNB-ben landoltak, és még te emlegetted korábban, hogy azon milyen jó hasznot tudtunk elérni.

Azonban már említettem: ENGEM nem az zavar, hogy aláírtunk egy KÉSZENLÉTI szerződést az IMF+EU+WB trojkával, mert az nagyon jó ötlet volt. Igaz, az még ElQro+Veress nevéhez fűzödik, de ez mára már el szokott felejtődni. A problémás az, hogy lúd milla és a liberálkommunista kreatív stáb EZT LE IS HÍVTA és a kiszolgáló személyzet hű alattvalójára, simor andrás csinovnyikra bízta, azaz ennek a pénznek a nagy részéből Magyarország SEMMIFÉLE hasznot nem húzott, ugyanakkor az adósságszolgálatát azóta is nyögi ennek.

Egyebekben az IMF+EU+WB téma most teljességgel érdektelen abban a kérdésben, amiről szó van. A fentiek tehát csak pontosítások, nem vitaalap ;)