Re: nincs cím
Scipio Előzmény: #586599Még mindig ott tartasz a késelés kapcsán, hogy sok ember sokféleképpen élheti meg ugyanazt az eseményt, ez mint írtam igaz, de mi köze van ahhoz, hogy szerző minden alkalommal máshogy adja elő a szerepét? Azt meg már ne akard megmagyarázni, hogy természetes dolog egyszer úgy emlékezni, hogy a vezetésemmel betörtük, máskor meg úgy, hogy kijött értem néhány katona és letartóztatott majd bevittek és becsuktak, harmadjára meg, hogy a tömeg vitt be a vállán. Magyarázhatod akárhogy, vagy szenilis, vagy hazudik... Innentől meg már minden egyéb állítása kérdőjeles. Nem beszélve arról, hogy ezeket mint 1956 igaz történetét megíró történészként publikája. A pufajka mint embert jellemzi: a rendszer kiszolgálójából a szovjetekre elsőként támadó forradalmár lesz, majd kitüntetésre érdemes pufajkás, majd 89 után véres szájú komcsizó forradalmár hős...
Annyiban valóban érdekes, hogy jól ábrázolja a káoszt, ami ott volt, hogy ez Maléter szempontjából mitől érdekes, fel nem fogom, eddig sem mondta-írta senki, hogy okt.25 előtt ott volt, a beszámoló meg már 24-én végetér, talán nem véletlenül, mert ha tényleg a szerző intézkedett ott, esetleg megkérdezhetnék, ki lövöldözött a felkelőkre onnan...