Re: Feljelentés
banyaiz Előzmény: #586042Néhány hitel átment a kezeimen, lakossági is céges is chf alapon, sokféle konstrukcióban.
Eur alapúra nem volt igazán érdeklődés mert ügyfelek elsősorban (lakosságiról beszélek) a törlesztőrészlet nagyságára voltak rákattanva.
Eur bevezetés olyan szempontból volt lényeges, hogy eur /chf kereszt lett volna csak érdekes egy chf alapú cuccnál, míg jelen állapotban az eur/huf is számít.
Azért ez baromira nem ugyanaz a szitu.
Saját praxisom kapcsán az ügyben azt tudom mondani, hogy láttam ennek a kockázatát sőt az ügyfelek mondjuk 90%-a meg is kérdezte tőlem , hogy mit javasolok, hogy látom az árfolyamkockázat kérdését (tehát ők is érzékelték a súlyát). Aki nem kérdezte meg annak én hoztam szóba a témát.
Erre én azt válaszoltam, hogy egymás mellé tettem a huf, eur, chf törlesztési táblát, és elmondtam, hogy nincs a világon egy ember sem aki meg tudná mondani, hogy a következő 10-15-20 évben a chf/huf hogyan alakul, esetleg ha valaki ezt állítaná, hogy tudja akkor hazudik. :) Ezért annyit tudok elmondani most jelen pillanatban a chf legkedvezőbb éppen ennyivel amit a papír mutat, a jövő bizonytalan, látja a kockázatokat neki kell döntenie , mert és akkor itt mondtam néhány verziót mik történhetnek.
Aztán a végeredmény 10 emberből 10 a chf alapút választotta nem meglepő módon.
Viszont voltak olyan éven belüli cuccok pl mezőgazdasági támogatás előfinanszírozások ahol Huf alapon ment nagyon sok ügylet. Volt olyan, hogy vki chf alapon gondolta , elbeszélgettünk aztán Ft mellett döntött. De itt nem volt akkora súlya a kamatkülönbségnek.
De hosszú távú lakosságinál minden chf legalábbis 99,9999%. :)