Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

matgab Előzmény: #584619

Semmi értelme erre a felvetésedre válaszolnom, mert alapjában másképp látjuk a világ működését. Te abban hiszel, hogy a világot véletlenszerűségek mozgatják, én meg abban hiszek, hogy amióta a világ világ azóta mindig is egy adott területen az történt (stratégiailag) amit a terület vezetői akartak. (pl. a Római Birodalom területén a császár akarata érvényesült, annak ellenére, hogy nem rohangálta körbe az összes gall parasztot reggel 6-kor , hogy menjen ki szántani-vetni).

Amióta a világ a technikai fejlődésnek köszönhetően "összement" azóta pedig természetes, hogy ez a hatalomkoncentráció egyre koncentráltabb. És az egyre koncentráltabb hatalom természetesen a világgazdaság egyre nagyobb része felett rendelkezik. És mivel kapitalizmus van, a nagy halak megeszik a kishalakat. Számomra ez az elv és ennek működése legalább annyira természetes, mint neked a piac mindenható működése...

Ezt kicsit én úgy látom, hogy te a piacot látod működni mindenhatónak, mint a búvár aki a tenger élővilágának mozgását véletlenszerűségek összességének látja (persze azért látsz néhány cápát) én meg egy műholdról figyelem a tengerek adatait és abból vonok le következtetéseket, hogy mi és miért történhet.

Na elég az off-ból, vannak erre más topikok, kár itt rontani a levegőt. (Politika, összeesküvés elméletek stb. ott válaszolok, ha gondolod).