Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

prospero Előzmény: #582325

"Egyáltalán nem hiteltelen a kritika, mert nem egyensúlyban történt az egykulcsos bevezetése, hanem ütött egy lyukat a költségvetésen egy időpillanatban (az egyensúly pedig később jöhet ha jön) amit nem győz mindenféle barkácsolással betömni. Az, hogy majd ez egyensúlyba kerül ez szép, csak a probléma amit okoz az közben fennáll."

Ez azért nem igaz, mert az egykulcsos bevezetésére igaz a leginkább, hogy terv szerint halad, mégpedig a 2010-ben meghatározott program szerint hajtják végre fokozatosan, úgy, hogy az alacsonyabb jövedelmi helyzetben lévő emberek jövedelmét fokozatosan felzárkóztatják arra a szintre 3 év alatt, hogy ne érezzék meg azt, hogy közel 0%-ról 16%-ra nőtt az adóterhelésük. Tehát nem barkácsolás folyik, hanem a Bajnai által végrehajtott osztogatás tervszerű korrekciója.

A banki móka annak az eredője, hogy 2010-ben Bajnai 7%-kal adta át a költségvetést és a hiányzó bevételeket, pl. SZJA csökkentés, ingatlanadó elmeszelése AB által Orbánnak kellett beletenni a költségvetésbe.

Dübörgést Te hoztad fel, én csak átvettem. Nekem a tisztes helytállás elég. Azaz, ha növekedést tekintve az EU átlagtól nem maradunk el jelentősen, vagy megközelítjük azt, már az is világbajnoki teljesítmény a hasonló helyzetű országokhoz képest. És teljesen irreális a régió országokhoz hasonlítani Magyarország növekedését, mivel 2002 től fogva szisztematikusan gyengítették el ezt az országot arra a szintre Gyurcsány-Bajnai kormányok, hogy még véletlenül se lehessen egy lapon említeni az itteni lehetőségeket az ottaniakkal.