Regisztráció Elfelejtett jelszó

http://www.stocklandyard.hu/forum/locatepost/581956

AT.hírek topicból ide másolva:

http://www.stocklandyard.hu/forum/locatepost/581956

"416 11:01 Margaretta (Tag) Re: bréking nyúz Címzett: @[__AT__]

- Nem volt olyan, hogy a minimálbéresnek annyi volt az adójóváírása, mint a munkáltatói szja.

- A nagyobb jövedelmű 2013-ban viszonylag azért fizet kevesebbet, mint idén és a kisebb jövedelműekhez képest, mert eltörölték a szuperbruttót (2 424 000,- Ft feletti jövedelemnél 1,27-el kellett szorozni és arra számítani a 16%-ot)

- Az egykulcs látszólagos egyszerüsége ellenére, mi magyarázza azt, hogy az szja törvény terjedelme nő. Tudom profán megközelítés, de mindenki számára érthető mérce, hogy a törvény szövege 2011-hez képest kb. 8%-al terjedelmesebb:) Sőt a 2013-as is ugyanannyi, mint a 2012-es. (74, ill. 80 oldal:)

- Eszembe sincs bármelyik törvény igazságosságát vizsgálgatni. Csak a tényeket számolgatom ki.

- Az EVA állami támogatásként fogható fel. Talán mostanra érte el a nullát etekintetben.

- KATA-t főállású kisadózó választhat, aki nincs munkaviszonyosra bejelentve Továbbá nem főállású is választhat, azoknak 25ezer Ft/hó az adó, de semmilyen ellátásra nem jogosult.

- Egészen biztos, hogy sohasem írtam, hogy akinek több van, attól el kell venni és a proletároknak adni.

- " A jelenlegi rendszer tehát még az egy kulcsos SZJA ellenére sem nevezhető lineárisnak, az még mindig erősen progresszív a magasabb jövedelműek kárára és még mindig erősen támogatja az alsóbb jövedelműeket." Ez érdekes, mert ugyanakkora kulccsal való számolás egy lineáris skálát eredményez. Különösen, mint fentebb írtam, a szuperbruttó is eltörlésre kerül."