Re: A kiegyezésig nem hiteleznek a bankok
Előzmény: #581411No offense, de hadd kérjelek meg arra, hogy pontosan mutass rá arra a táblázatra, amire hivatkozol, mert így elég bonyolult utánanézni :( Köszönöm! :)
Ettől függetlenül köszönöm a linket, mert én meg előhúztam belőle EZT a táblázatot:
"A nem pénzügyi vállalatok hitel állományai nemzetgazdasági ágazatok szerint"
S lőn csoda, mit is látok errefelé?
Azt, hogy a teljes hitelállomány 2009 márciusára érte el a csúcsát 8 732,4 milliárd értékben, azonban ebből a banki(!) hitelállomány, azonban ez már 2010 márciusra 7 533,9 milliárdra apadt. Ehhez képest még 2011 decemberében is(!) 7 731,9 volt az állomány és azóta ment le 6 981,3 milliárdra.
Magyarán szólva, a legnagyobb 1000 milliárdot meghaladó pénzkivonás az előző kormány idejében volt és valójában azóta alig csökkent az állomány, hiszen két év alatt mindössze 2 milliárd EUR-al csökkent ez az állomány, ami köszönőviszonyban sincs az általad emlegetett összegekkel.
Namármost, megnézve a csökkenést, ahol igazán durva az arány az a következő szektorokat érinti:
Bányászat, bányászati szolgáltatás
kokszgyártás, kőolajfeldolgozás, vegyipar, gyógyszergyártás
Információ, kommunikáció(?)
Szállítás, raktározás (recesszióban semmi csoda nincs benne)
Meglepő módon az "Építőipar" hitelmennyisége stagnált a komplett szektor megzuhanása ellenére is, akárcsak az "Ingatlanügyek", ami szintén inkább stagnált.
A
Kereskedelem, gépjárműjavítás
Pénzügyi, biztosítási tevékenység
viszont növekedett(!)
Namármost, akárhogy számolom, nekem úgy tűnik, hogy az általad emlegett összegek egyszerűen nem léteznek, hiszen én csak alig a felét láttam az MNB táblázatában. Hol van akkor a többi pénz szerinted?
Hol látod te ebben a táblázatban az általad emlegetett számokat? Mert én sehol.