Regisztráció Elfelejtett jelszó

Az a kritikus 6 fok

Razamanaz

„FOKOZ VA”…:

0,8 foknál

tartunk jelenleg, már érezhetjük. Ha nem csökkenti az emberiség évi 7milliárd tonnával a széndioxidkibocsát ást, akkor min-denképp felmelegszik a légkör (persze nem 1-2 éven belül). Amellett, hogy eltűnnek a gleccserek még kiszárad a Gangesz is, akkor indiának nehéz lesz... Nagyon nehéz. Így is évről évre 'menekül' a gleccser a hegyre, régen még 5-6 méter hó is esett egy éjszaka ott a hegyekben, most évente 50-60cm... A folyamat már halad.

3 fok

a határérték, ezt a szintet elérve már nehezebb lesz cselekedni, mert az beindítja/elősegí ti a rohamosabb melegedést. Csök-kenteni márpedig nehéz, mert ha fele annyit ennének az autók (USA), mint amennyit most fogyasztanak, akkor is csak 2,5-3 milliárd tonnával lenne kevesebb a levegőbe jutó széndioxid.

4 foknál

Észak-Kanada virágzó mezőgazdasági terület lesz, Skandináv területen létrejön egy új St Tropez, elsüllyed Velence, Egyip-tom, és még egyéb nagyvárosok.

5 foknál

már annyi jég olvadna el, hogy a víz elöntené Los Angeles-t, Kairót, Limát, Bombay-t. Mai számok szerint 100 millió ember válna menekültté, kevés lenne a víz, a társadalmi rendszerek valószínűleg öszeomlalának, mint legutóbb azt láthattuk New Orleans esetében is a Katrina okozta károk idején.

6 foknál

a helyzet tarthatatlan lenne... A víz pusztít és nyomorba dönt, terjeszti a halálos járványokat... Sok helyen kezelhetetlen káosz.

kulcsszavak kritikus hat 6 fok sajtburger klímalábnyom klímaváltozás globális felmelegedés national geographic FILM

Az a kritikus 6 fok

http://www.civiljutub.hu/play.php?vid=1369#.UMYRs-SzKSo

Sajnos csak így találtam meg.Egyszer láttam egy két órás filmet a National Geographic-on,ez volt az.